Sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei ar putea fi declarata sarbatoare legala

43 de parlamentari, printre care si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, au depus la Parlament un nou proiect de lege asupra declararii zilei de 30 noiembrie ca zi libera.

Documentul prezentat ieri, 3 noiembrie, in Biroul permanent al Camerei vizeaza modificarea Codului muncii in sensul declararii sarbatorii Sfantului Apostol Andrei drept zi de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza.

In expunerea de motive, initiatorii considera ca poporul roman are nevoie mai mult ca niciodata de unitate si solidaritate, iar valorile crestine contribuie definitoriu la realizarea acestora.

In acest sens, Apostolul care i-a crestinat pe romani si patron spiritual al acestora a ramas in constiinta poporului un puternic simbol in devenirea noastra nationala, argumenteaza promotorii textului.

Proiectul de lege este depus la trei zile dupa ce o astfel de initiativa a primit si sprijinul sefului statului.

Pe 31 octombrie, presedintele Traian Basescu i-a spus Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, ca spera ca, de anul viitor, romanii sa fie liberi de ziua Sfantului Apostol Andrei: ”Vreau sa va spun ca am luat nota de ce avem de facut pentru 30 noiembrie. Sa speram ca anul viitor va fi o realitate. Pana la urma Apostolul Andrei ne-a crestinat si merita din plin sa avem o zi de sarbatoare”.

Asupra acestei initiative legislative Senatul este prima camera sesizata, insa decizia finala apartine Camerei Deputatilor.

Sursa: basilica.ro

04 Noiembrie 2011

Vizualizari: 1583

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei ar putea fi declarata sarbatoare legala 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Vasa NastaPostat la 2011-11-21 13:04

    Doamne ajuta-ne ! Amin.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE