Pelerinaj la moastele Sfantului Gheorghe


Pelerinaj la moastele Sfantului Gheorghe

Incepand cu 30 octombrie 2008, Sibiul adaposteste vreme de trei zile moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Intampinarea sfintelor moaste a avut loc in jurul orei 15:00, la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, in prezenta PS Andrei Fagarasanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, si a unui sobor alcatuit din peste 20 de preoti. Primirea ocrotitorului Armatei Romane s-a facut cu onoruri militare. Dupa depunerea lor in capela "Sfanta Varvara" din incinta Academiei, vreme de aproximativ o ora, racla ce contine capul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe a fost insotita de o garda militara catre Catedrala mitropolitana, unde au ajuns la ora 17:30 si unde au ramas spre inchinare alaturi de moastele Sfantului Mare Mucenic Dimitrie si ale Martirilor de la Niculitel, prezente in catedrala. Cu prilejul aducerii moastelor Sf.

M. Mc. Gheorghe la Sibiu, IPS Mitropolit Laurentiu a transmis un mesaj din care redam un fragment: "Dupa ce la Iasi, in Moldova, credinciosii au cinstit asa cum se cuvine moastele Sf. Cuvioase Maicii noastre Parascheva, iar apoi la Bucuresti, in Tara Romaneasca, iubitorii de Dumnezeu si-au adus prinosul de cinstire fata de moastele Sf. Apostol Pavel, ale Sf. Imparati Constantin si Elena si ale Sf. Dimitrie cel Nou, Preabunul Dumnezeu a randuit si binecuvantat dragostea si credinta credinciosilor ardeleni prin aducerea moastelor Sf. Mc. Gheorghe la Sibiu, cetatea de suflet a marelui mitropolit Andrei Saguna, in acest an inchinat memoriei sale. Sfintele moaste reprezinta expresia desavarsita a posibilitatii sfinteniei umane, ele sunt arvuna invierii noastre din ziua cea neinserata a imparatiei lui Dumnezeu si descoperirea chipului minunat in care Duhul cel Sfant lucreaza in Biserica, ca intr-un adevarat laborator al invierii, invesnicirea fapturilor umane care cu credinta participa si se impartasesc de viata cea dumnezeiasca a Bisericii. De aceea, astazi, cand am primit cu dragoste odorul cel de mare pret al sfintelor moaste ale Sf. Mc. Gheorghe, care se alatura, astfel, moastelor Sf. Dimitrie, pe care le pastram cu sfintenie in Catedrala mitropolitana, cu parinteasca purtare de grija va chemam pe toti si va indemnam sa cinstiti asa cum se cuvine darul acesta duhovnicesc, incredintati ca astfel cinstim lucrarea si sfintenia lui Dumnezeu, care si prin Sfintii Mari Mucenici Gheorghe si Dimitrie ni se descopera si ni se daruieste".
Mii de credinciosi se indreapta, in aceste zile, spre Catedrala mitropolitana din Sibiu, pentru a se inchina Sfantului Gheorghe.

.

01 Noiembrie 2008

Vizualizari: 795

Voteaza:

Pelerinaj la moastele Sfantului Gheorghe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE