Pelerini la manastirile ocrotite de Maica Domnului

Mii de pelerini sunt asteptati la manastirile ocrotite de Maica Domnului. La Putna, in fiecare an sosesc pelerini din toate colturile tarii pentru a se inchina la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Potrivit traditiei, aici a existat o vatra sihastreasca cu mult timp inainte ca Sfantul Voievod Stefan cel Mare sa zideasca, in 1466, manastirea.

Manastirea Nicula, din judetul Cluj, adaposteste icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. De praznicul Adormirii, aici are loc cel mai mare pelerinaj din Transilvania.

Pe drumul care leaga Clujul de Gherla, intre Jucu si Rascruci, in fiecare an, siruri nesfarsite de oameni, tineri, copii si batrani, merg desculti pe asfaltul fierbinte, cantand imnuri religioase, intr-o procesiune sfanta. Prin sate, la porti, localnicii ii imbie cu apa rece si fructe, cu putine merinde, imbarbatandu-i sa treaca peste oboseala cumplita a drumului si peste caldura nemiloasa.

Si Manastirea Rohia, din judetul Maramures, asteapta astazi, la sarbatoarea hramului, mii de pelerini. Hram este si la Manastirea Piatra Sfanta (Schitul lui Tarata), din judetul Iasi, la Manastirea Bistrita si Schitul Draga, din judetul Neamt, la Manastirea Cozancea si Manastirea Zosin, din judetul Botosani. In Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor este hram si la manastirile Rarau, Humor, Fetesti, Schitul Orata si la Plutonita. In Episcopia Romanului, sunt in sarbatoare manastirile Tisa si Diaconesti, iar in Episcopia Husilor, exista doua manastiri in sarbatoare: Malinesti si Moreni.

Nicoleta OLARU, Augustin PAUNOIU

.

14 August 2009

Vizualizari: 468

Voteaza:

Pelerini la manastirile ocrotite de Maica Domnului 1.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE