Prima Liturghie in Catedrala din Bacau


In noaptea de Inviere, s-a slujit pentru prima data in Biserica „Nasterea Domnului“ de la subsolul celei mai mari catedrale din tara, „Inaltarea Domnului“ din Bacau.


Pentru inceput, la ora 22.00, PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, inconjurat de un sobor de 7 preoti, a savarsit slujba aghiazmei si a sfintit interiorul lacasului de cult, Sfanta Masa, Sfantul Altar, obiecte de cult, icoane si vesminte, in parte donate de credinciosi.


Slujba Invierii a inceput la Biserica „Sf. Nicolae“ din Bacau, vechea catedrala, la ora 23.

55, cand PS Ioachim i-a chemat pe credinciosi sa ia lumina. Dupa aceasta, intregul sobor s-a indreptat catre scena special amenajata in stanga Bisericii „Sf. Nicolae“ unde s-a savarsit, in prezenta a peste 10.000 de credinciosi, slujba Utreniei, dupa care sute de lumini s-au aprins pe o distanta de aproximativ 500 de metri pana la biserica inaugurata cu aceasta ocazie, unde s-a oficiat Sfanta Liturghie.


Locul in care avea sa se inalte cea mai mare catedrala din Romania a fost sfintit in urma cu zece ani, insa lucrarile sustinute ale acestui sfant lacas au inceput in anul 2000. Catedrala „Inaltarea Domnului“ din Bacau are o lungime de 62 m, latimea la abside atinge 36 m, iar inaltimea sub cruce va fi in final de 62 m. Cu tot cu cruce, biserica va strapunge cerul la altitudinea de 70 de metri. Imensa catedrala are o capacitate de 5.000 de credinciosi. (N.B.)

 

 

.

26 Aprilie 2006

Vizualizari: 1783

Voteaza:

Prima Liturghie in Catedrala din Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE