Procesiune cu moastele sfantului Teodosie de la Brazi


Procesiune cu moastele sfantului Teodosie de la Brazi

Manastirea Brazi, din orasul vrancean Panciu, si-a sarbatorit ieri hramul inchinat Sfantului Ierarh Teodosie. Cu acest prilej, programul de rugaciune a inceput cu slujba Privegherii, oficiata duminica seara, de catre Preasfintitul Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei, in altarul de vara al Manastirii de la Brazi, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, si a continuat ieri cu slujba Utreniei si Acatistul Sfatului Teodosie. A urmat procesiunea cu moastele sfantului din biserica manastirii cu hramul "Nasterea Maicii Domnului" pana la locul special amenajat, unde a fost asezat spre inchinare credinciosilor.

La Sfanta Liturghie, savarsita de catre PS Episcop Epifanie, inconjurat de un sobor de 70 de preoti si diaconi, sutele de credinciosi prezenti la Brazi au primit cuvantul de invatatura si de binecuvantare al ierarhului lor, care a vorbit despre viata Sfantului Teodosie de la Brazi, despre calitatile sale ca pastor de suflete si a scos in evidenta jertfelnicia acestuia si daruirea sa pentru biserica, fiind un exemplu pentru apararea credintei noastre stramosesti.

La sarbatoarea de la Manastirea Brazi au fost prezenti si absolventii promotiei 1964 ai Seminarului "Chesarie Episcopul" din Buzau.

Cu acest prilej, parintele Nicolae D. Necula, profesor de Teologie Liturgica la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, absolvent al acestei promotii, a facut o paralela intre Evanghelia zilei, Pastorul cel Bun si viata ierarhului Teodosie, martirizat la Brazi, si a creionat de asemenea chipul ierarhului martir si al ierarhului de astazi, care se jetfeste cu timp si fara timp pentru viata pastoritilor sai.

Sarbatoarea de la Brazi s-a incheiat cu o agapa crestineasca, binecuvantata de PS Epifanie, la care au participat toti cei prezenti.

Ciprian BARA

.

23 Septembrie 2008

Vizualizari: 866

Voteaza:

Procesiune cu moastele sfantului Teodosie de la Brazi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE