Romani ortodocsi din diaspora, in pelerinaj la manastirile moldave

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Iosif, Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, Asociatia „Nepsis“ organizeaza un pelerinaj la asezamintele monahale din nordul Moldovei si Bucovinei. Excursia va avea loc in perioada 4-14 iulie 2009, iar cei care doresc sa participe la acest pelerinaj trebuie sa se inscrie pana pe 10 mai. Participantii se vor bucura, timp de 11 zile, de vizitarea cunoscutelor lacasuri si de cunoasterea atmosferei duhovnicesti din aceasta zona. Toti cei care doresc sunt invitati ca prin acest pelerinaj sa cunoasca traditia manastirilor moldovene, frumusetea slujbelor ortodoxe, comorile culturale si linistea satelor Romaniei.

Grupul va fi insotit de Preasfintitul Marc Nemteanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale.Asociatia „Nepsis“, care isi propune sa sprijine copiii aflati in dificultate, desfasoara diverse activitati socio-filantropice, toate sumele incasate din astfel de actiuni mergand direct la comunitatile locale.
Organizatorii sunt voluntari, iar toate beneficiile obtinute din acest pelerinaj se vor dona Asociatiei „Axios“, care sprijina copiii din orfelinatele din Romania. Activitatile „Axios“ raspund diferitelor nevoi la nivel medical, social, educativ si profesional.

In anii 2007 si 2008 s-au organizat doua tabere pentru 40 de copii proveniti de la Valea Plopului si de la Manastirea Dumbrava, judetul Alba.

Sursa: ziarullumina.ro

.

14 Aprilie 2009

Vizualizari: 228

Voteaza:

Romani ortodocsi din diaspora, in pelerinaj la manastirile moldave 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE