Sectorul Diaconia ofera ceai si hrana pelerinilor

 

Si in acest an, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, Biroul de Asistenta Sociala "Diaconia" al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va derula programul "Hrana pentru pelerini". Acesta presupune acordarea de pachete cu hrana rece, incepand cu data de 13 octombrie a.c., atat pelerinilor care vor veni la Iasi, cat si celor implicati in organizarea si derularea evenimentelor. Parintele Sebastian Teacu, inspector pentru asistenta sociala, in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor, a declarat pentru Radio Trinitas: "Implicarea noastra va fi de natura sociala si va consta, in primul rand, in oferirea de pachete cu hrana rece pelerinilor prezenti la aceasta sarbatoare.

Nu vor fi trecute cu vederea nici persoanele care asigura paza si ordinea, jandarmii, gardienii publici, care vor primi si ei hrana rece. Vom oferi pachete si elevilor seminaristi care vor participa la concursul coral "Cantati Domnului", dar vom asigura hrana rece si voluntarilor care vor ghida pelerinii in orasul Iasi. De asemenea, cu Primaria municipiului Iasi, vom realiza un program comun de distribuire a hranei reci, dar si a actiunii "Ceaiul pelerinilor", pentru a veni in intampinarea acestora."


Pe langa angajatii Sectorului "Diaconia", in aceste actiuni sunt implicati voluntari de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfantul Vasile cel Mare" si de la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" din Iasi. "Alimentele pe care le oferim pelerinilor, parte din ele sunt primite prin sponsorizare de la diferite institutii din Iasi sau din afara Iasului, iar 50% din volumul de pachete vine din generozitatea protopopiatelor din Arhiepiscopia Iasilor", a mai spus pr. Teacu.

.

04 Octombrie 2007

Vizualizari: 545

Voteaza:

Sectorul Diaconia ofera ceai si hrana pelerinilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE