Stefan Iordache a daruit artelor multa lumina


Stefan Iordache a daruit artelor multa lumina

 

Preasfintitul Vincentiu Ploiesteanul, Episcop-Vicar Patriarhal, a oficiat ieri, in foaierul Teatrului National din Bucuresti, o slujba de pomenire a actorului Stefan Iordache, langa sicriul cu trupul artistului. La finalul slujbei, Preasfintia Sa a citit mesajul de condoleante transmis "familiei distinsului si regretatului actor Stefan Iordache" de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. La slujba au fost prezenti familia, rudele, actori, prieteni si admiratori. Marele actor va fi inmormantat astazi in comuna Gruiu, judetul Ilfov, locul sau de suflet. Redam, in continuare, mesajul transmis de Patriahul Romaniei la trecerea la cele vesnice a maestrului Stefan Iordache.



Indurerata familie,

indoliata adunare,

Cu adanca durere, am aflat de trecerea la cele vesnice a actorului Stefan Iordache, personalitate binecunoscuta a teatrului, filmului si muzicii romanesti si recunoscuta in viata culturala internationala.

 

Moartea distinsului actor, survenita la varsta de doar 67 de ani, este o grea incercare pentru familia sa si pentru cei ce l-au cunoscut si pretuit, dar si o mare pierdere pentru scena romaneasca.

 

Din viata sa, invatam daruirea totala pentru arta si cultura, slujirea cu abnegatie a frumosului si lupta continua pentru impunerea valorilor in viata societatii romanesti. Actorul Stefan Iordache ramane in memoria noastra ca un invingator, care a reusit sa raspandeasca lumina si curaj in inimile celor ce l-au vazut, l-au auzit si l-au inteles.

 

Personal, apreciem in mod deosebit altruismul si romanismul sau pe care le-a cultivat constant, atat in cele trei domenii culturale (teatru, film si muzica), cat si in viata familiala si in relatia cu cei apropiati.

 

Este foarte necesar ca neamul romanesc sa dezvolte constiinta valorilor, cinstindu-si nu numai eroii, ci si adunand lumina din talentele cultivate cu daruire de sine si intelepciune, in timp ce flacara lor vie arde printre oameni spre a-i calauzi spre inaltimi.

 

Cu durere si parinteasca dragoste, suntem alaturi de familia regretatului Stefan Iordache; lumina sufletului sau nu s-a stins, ci s-a mutat in lumina neinserata. In acest ceas de vremelnica despartire, inaltam rugaciuni catre Domnul nostru Iisus Hristos Cel inviat din morti, ca sa aseze sufletul sau in Imparatia Cerurilor, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit, iar pe toti cei indoliati sa-i mangaie si sa-i intareasca intru nadejdea Invierii de obste si in rugaciunea de pomenire a celui mutat la viata cereasca.

 

Vesnica lui pomenire din neam in neam!

Cu parintesti binecuvantari si condoleante,

 

+ DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

.

17 Septembrie 2008

Vizualizari: 691

Voteaza:

Stefan Iordache a daruit artelor multa lumina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE