Un an de la inaugurarea Centrului de Presa BASILICA


Un an de la inaugurarea Centrului de Presa BASILICA

Astazi se implineste un an de cand a fost inaugurat Centrul de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane. Evenimentul a avut loc anul trecut pe 27 octombrie, la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, cand un sobor de ierarhi condus de Patriarhul Daniel a sfintit studioul primei televiziuni din istoria Bisericii noastre, TRINITAS TV, si a studioului din Bucuresti al postului de Radio TRINITAS, la randu-i primul post de radio ortodox din tara noastra. "Pe de o parte, foarte multi oameni nu mai pot veni la biserica, fiind departe de ea sau fiind bolnavi, batrani, in suferinta. Pe de alta parte, cei care vin duminica de duminica la biserica au nevoie ca in timpul saptamanii sa-si intareasca credinta, sa o imbogateasca prin emisiunile posturilor de televiziune si radio, pentru a putea transmite altora credinta ortodoxa. Suntem parte vie din Biserica, in fiecare clipa, in fiecare ceas, in fiecare zi, in fiecare saptamana", au fost cuvintele PF Parinte Patriarh Daniel la sfintirea celor doua studiouri, de radio si televiziune, din Bucuresti.

 

Noutatea pe care a adus-o anul trecut inaugurarea Centrului de Presa BASILICA a fost constituita in mod deosebit de infiintarea Televiziunii TRINITAS, necesara pentru misiunea Bisericii in zilele noastre, dar si in spatiul audiovizualului romanesc. "TRINITAS TV apare intr-un moment in care era nevoie de putin echilibru in audiovizual, in contextul in care televiziunea zilelor noastre este foarte mult axata pe divertisment - de buna sau de mai putin buna calitate -, pe foarte putina educatie, foarte putina cultura, foarte putina sau deloc preocupare pentru religie. Noi venim aici tocmai pentru a umple un gol", ne declara anul trecut, la mai putin de o luna de la inaugurarea Televiziunii TRINITAS, directorul acesteia, arhid. Nicolae Dima.

 

Centrul de Presa BASILICA include astazi, pe langa cele doua institutii amintite, si "Ziarul Lumina", saptamanalul "Lumina de Duminica", revista lunara "Vestitorul Ortodoxiei", Agentia de Stiri BASILICA si Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

 

Acestea toate au scopul de a intensifica, intr-o lume marcata de secularizare, misiunea spirituala a Bisericii, de a propovadui Evanghelia lui Hristos printr-un mesaj actual, accesibil publicului larg. Continutul publicistic al acestor canale media nu este exclusiv religios, insa maniera in care sunt abordate toate aspectele lumii contemporane este una crestina. Rolul centrului de Presa BASILICA este de departe unul misionar, si nu unul comercial.

Narcisa BALABAN

.

26 Octombrie 2008

Vizualizari: 295

Voteaza:

Un an de la inaugurarea Centrului de Presa BASILICA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE