Un nou protopop in Capitala


Un nou protopop in Capitala

 

De putin timp, Protoieria I Capitala are un nou conducator administrativ. Parintele Vasile Dumitru, paroh al Bisericii "Sfintii Voievozi" din Bucuresti, a fost numit protopot al Protoieriei I Capitala, dupa o perioada in care a activat ca secretar in cadrul aceleiasi protoierii.

Nascut la 27 ianuarie 1958 in localitatea Manasti, judetul Prahova, din parinti credinciosi, a fost de mic copil apropiat de altarul bisericii satului natal.

Dupa studiile de la scola din sat, a urmat imediat Seminarul Teologic din Bucuresti, iar, apoi in anul 1985, a sustinut examenul de Licenta in Teologie.

Incepand din anul 1992, parintele Vasile slujeste la Biserica "Sfintii Voievozi" unde, in calitate de paroh, a indrumat lucrarile de restaurare si impodobire a lacasului de cult.Pentru stradaniile in lucrarea preoteasca din punct de vedere administrativ-gospodaresc, cultural-social si pastoral-misionar, in anul 1994, a primit distictia de iconom stravofor. Inca de la inceputurile activitatii preotesti, parintele Vasile a facut dovada unui pastor cu multa grija pentru turma incredintata, dar si a unui bun gospodar care s-a ingrijit cu multa atentie de lacasurile de cult la care a slujit.

"Pentru a avea o activitate misionara buna, am dorit tot timpul sa locuiesc intre credinciosii pe care i-am pastorit. Prin slujirea preoteasca, ravna administrativa, exemplul pastoral, am reusit sa induc credinciosilor mai mult atasament fata de biserica si, in acelasi timp, fata de preot, ca om si slujitor al sfantului altar. Am incercat ca in fiecare an sa mai adaug cate ceva la zestrea bisericii, atat in plan duhovnicesc, dar si in plan economic-gospodaresc", ne-a spus parintele protopop, referindu-se la activitatea misionar-administrativa de pana acum.

Parintele Vasile Dumitru a fost numit in sedinta de lucru a Permanentei Arhiepiscopiei Bucurestilor in baza temeiului 2650 din 2008. (Ciprian BARA)

.

08 Mai 2008

Vizualizari: 680

Voteaza:

Un nou protopop in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE