Biserica Scientologica ar putea fi interzisa in Germania

 

Biserica Scientologica este "neconstitutionala", iar aceasta miscare ar putea fi interzisa in Germania, a anuntat, duminica, intr-un interviu acordat publicatiei Bild, ministrul german de Interne, Wolfgang Schauble. Crestin-democratul Schauble a sustinut, de asemenea, ca Biserica Scientologica limiteaza "drepturile umane esentiale si de baza, precum demnitatea omului sau dreptul la un tratament egal". Declaratia survine deciziei ministrilor de Interne din 16 landuri germane, care au interzis functionarea Scientologiei ca biserica. Pozitia ministrului de Interne german a fost catalogata de presedinta Bisericii Scientologice din Berlin, Sabine Weber, absurda si fondata pe o viziune indirecta asupra practicilor scientologice. "Din punctul meu de vedere, nu Scientologia violeaza constitutia, ci ministrii de interne insisi".

In plus, reprezentantii cultului acuza supravegherea la care sunt supusi si sustin ca interzicerea Bisericii este un abuz asupra libertatii lor religioase. Biserica Scientologica a denuntat, prin intermediul unui comunicat, propunerea autoritatilor germane, pe care o catalogheaza contrara hotararilor judecatoresti internationale.

 

In Germania, Biserica Scientologica are peste 6.000 de adepti, iar rezervele acestei tari fata de cult dateaza inca din anii '70, cand adeptii acesteia au inceput sa isi faca prozeliti pe strazi. De atunci politicienii au incercat periodic sa interzica Scientologia, iar Oficiul Federal pentru Protectia Constitutiei a tinut aceasta miscare permanent sub observatie. Germania, tocmai datorita experientei istorice a totalitarismului si, ulterior, a infruntarii dintre democratie si comunism, se opune Scientologiei pe motiv ca ar avea o structura totalitara. Cultul a fost contestat si in Franta, unde, potrivit informatiilor aparute in mass-media, in numele mantuirii, mai multe secte au facut victime prin organizarea unor sinucideri colective. In Franta, Biserica Scientologica a fost acuzata de "manipulare mentala" si a cerut inchiderea sediul din Paris al organizatiei.

 

Oana ROTARU  

 

.

10 Decembrie 2007

Vizualizari: 632

Voteaza:

Biserica Scientologica ar putea fi interzisa in Germania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE