Mesajul Excelentei Sale Martin Roos, episcop de Timisoara, cu ocazia Solemnitatii Invierii Domnului - Sfintele Pasti 2006


Frati si Surori in Cristos Domnul!

"Pe El vreau sa-L cunosc si puterea invierii Lui si impartasirea patimilor lui, ca sa-i devin asemanator in moarte, cu speranta ca voi putea ajunge la invierea din morti." (Fp 3,10-11).

Aceste cuvinte ale apostolului Paul din scrisoarea catre filipeni exprima intreaga maretie a misterului vietii, al mortii si al invierii lui Cristos, mister pe care noi il sarbatorim in zilele Sfintelor Pasti. Totodata, aici descoperim calea, telul si adevaratul sens al vietii crestine.

Prin Sfantul Sacrament al botezului, cu totii am primit misiunea de a ne alatura lui Cristos, Mantuitorul nostru, fiind chemati sa parcurgem impreuna cu El calea implinirii noastre in aceasta viata, dupa vointa lui Dumnezeu.

Prin aceasta, zi de zi, in statornicie si perseverenta vom impartasi o experienta interioara, unica si personala, ajungand la adevarata cunoastere a Celui despre care Apostolul Paul in a doua scrisoare catre Timotei marturiseste: ".stiu in cine mi-am pus credinta si sunt convins ca El are puterea sa-mi pastreze bunul incredintat." (2Tm1,12).

Doar cunoscandu-L pe Cristos, putem sa traim in comuniune cu El. Dar aceasta comuniune inseamna impartasire in suferinta si moartea Lui, inseamna a imbratisa crucea si a o purta impreuna cu El. Tocmai aici descoperim paradoxul vietii crestine: Sfanta Cruce este izvorul bucuriei pe aceste pamant; moartea mantuitoare a lui Cristos a fost pretul acestei bucurii, care s-a implinit si desavarsit in maretia lui Dumnezeu, si ni se descopera in mod tainic si permanent deja acum, in aceasta viata. De aici provine si speranta in viata omului crestin, in situatiile cele mai dificile, in suferinta si diferite nevoi, chiar si in marea confruntare cu moartea. Sarbatorirea Invierii Domnului nostru Isus Cristos, vine sa ne intareasca in aceasta speranta, ea fiind deja o pregustare a acelei bucurii adevarate, pe care Dumnezeu ne-a fagaduit-o tuturor si spre care cu credinta si noi ne indreptam.

In lumina acestei mangaieri, la marea Solemnitate a Invierii Domnului, imi indrept gandurile spre toti cei care, impartasesc aceeasi credinta si speranta, frati si surori in Domnul, spre toti cei care in ciuda suferintelor si a diferitelor incercari nadajduiesc si asteapta cu sufletul deschis implinirea fagaduintelor lui Dumnezeu, spre cei care se arata statornici in purtarea crucii acestei vieti; imi indrept gandurile spre cei bolnavi si spre cei sanatosi, spre cei varstnici si spre cei tineri, spre cei care sunt singuri dar si spre familiile comunitatilor noastre, dorindu-le tuturor ca celebrarea Misterului Pascal sa le fie izvor de har, binecuvantare, pace si bucurii.

"Cristos a Inviat! Adevarat, a Inviat!"

Timisoara, Sfintele Pasti, 2006

Martin,

Episcop de Timisoara

Ziua de Vest

 

.

14 Aprilie 2006

Vizualizari: 1169

Voteaza:

Mesajul Excelentei Sale Martin Roos, episcop de Timisoara, cu ocazia Solemnitatii Invierii Domnului - Sfintele Pasti 2006 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE