Padre Pio a fost exhumat


Padre Pio a fost exhumat

 

Unul dintre cei mai venerati sfinti ai bisericii romano-catolice, Padre Pio, a fost exhumat ieri, pentru a fi expus credinciosilor, conform versiunii oficiale a Vaticanului.

 

Trupul sfantului a fost descoperit intr-o stare uimitor de buna, avand in vedere ca au trecut 40 de ani de la moartea sa, a declarat prelatul insarcinat cu supravegherea cavoului, arhiepiscopul Domenico D'Ambrosio. "Imediat ce am descoperit cosciugul, am vazut foarte clar barba sfantului. O parte din craniu era descarnat, insa fata, ca si trupul, erau intacte. Genunchii, mainile si unghiile sunt vizibile.

Daca Padre Pio imi permite, as spune ca arata ca si cum tocmai si-ar fi facut manichiura" a mai explicat arhiepiscopul. Ramasitele sfantului vor fi conservate si puse intr-un cosciug de sticla astfel incat sa poata fi vazut si venerat de credinciosi, incepand cu data de 24 aprilie.

 

Padre Pio, al carui nume real era Francesco Forgione, a murit in 1968. El a devenit Sfantul Pio de la Pietrelcina in 2002, dupa ce a fost canonizat de catre Papa Ioan Paul al II-lea, in cadrul unei ceremonii la care s-a inregistrat o participare record. Un sondaj recent realizat in Italia a scos la iveala ca numarul celor care se roaga la el este mai mare decat numarul celor care se roaga la Iisus sau la Fecioara Maria. Padre Pio si-a facut publice stigmatele in 1911. Dupa moartea acestuia, stigmatele au disparut de pe maini, fara a lasa cicatrice. De-a lungul timpului, au existat voci care au contestat autenticitatea stigmatelor, insa presupusul fals nu a putut fi dovedit pana in prezent. (D.M.)

.

03 Martie 2008

Vizualizari: 643

Voteaza:

Padre Pio a fost exhumat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE