Iezechiel rapit cu duhul din Caldeea in Ierusalim.

1. In anul al saselea de la robirea regelui Ioiachim, in cinci ale lunii a sasea, pe cand sedeam eu in casa mea si batranii lui Iuda sedeau inaintea mea, s-a lasat peste mine mana Domnului Dumnezeu.
2. Si privind eu, am vazut un chip ca de om, de foc parca; si parca de la braul lui in jos era foc, iar de la braul lui in sus era o stralucire, ca de metal in vapaie.
3.
Si a intins, parca, acela un fel de mana, si m-a apucat de parul capului meu si m-a ridicat Duhul intre pamant si cer, si m-a dus, in vedenii dumnezeiesti, la Ierusalim, la intrarea portii dinauntru, indreptata spre miazanoapte, unde era asezat idolul geloziei care starneste gelozia.
4. Si iata acolo era slava Dumnezeului lui Israel asemenea aceleia pe care o vazusem eu in camp.
5. Atunci mi-a zis Domnul: "Fiul omului, ridica-ti ochii spre miazanoapte!" Si mi-am ridicat ochii spre miazanoapte si iata acel idol al geloziei era la usa dinspre miazanoapte a altarului, la intrare.
6. Si mi-a zis Domnul: "Fiul omului, vezi ce fac ei? Vezi tu ce uraciuni mari face casa lui Israel aici, ca sa Ma indepartez de locasul Meu cel sfant? Dar intoarce-te si uraciuni si mai mari vei vedea!"
7. Apoi m-a dus pe poarta in curte si privind, am vazut o spartura in perete.
8. Si mi-a zis Domnul: "Fiul omului, sapa in perete!" Si am sapat in perete si iata am dat de un fel de usa.
9. Si mi-a zis Domnul: "Intra si vezi uraciunile cele dezgustatoare pe care le fac acestia aici".
10. Si am intrat si am privit si iata erau acolo tot felul de chipuri de taratoare, de animale necurate si de tot felul de idoli de ai casei lui Israel, zugraviti pe pereti de jur imprejur.
11. Inaintea lor stateau saptezeci de barbati din batranii casei lui Israel, avand in mijloc pe Iaazania, fiul lui Safan; fiecare din ei avea in maini cate o cadelnita si un nor gros de fum de tamaie se ridica in sus.
12. Si mi-a zis Domnul: "Fiul omului, vezi ce fac batranii casei lui Israel la intuneric, stand fiecare in camara sa plina de chipuri? Ca isi zic: Domnul nu ne vede! A parasit tara Sa".
13. Apoi mi-a zis Domnul: "Intoarce-te si vei vedea uraciuni inca si mai mari, pe care le fac ei".
14. Si m-a dus la usa cea dinspre miazanoapte a templului Domnului, si iata acolo sedeau niste femei, care plangeau pe Tamuz.
15. Si mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Intoarce-te si vei vedea inca si mai mari uraciuni!"
16. Apoi m-a dus in curtea cea dinauntru a templului Domnului si iata la usa templului Domnului, intre pridvor si jertfelnic, stateau vreo douazeci si cinci de oameni cu spatele spre templul Domnului, iar cu fetele spre rasarit si se inchinau spre rasarit la soare.
17. Si mi-a zis Domnul: "Vezi, fiul omului? Nu i-a ajuns casei lui Iuda sa-si faca astfel de uraciuni, ca acele pe care le fac acestia aici, ci au umplut si tara de necredinta, indoit maniindu-Ma. Iata ei apropie ramuri de narile lor.
18. De aceea si Eu voi lucra cu urgie; ochiul Meu nu-i va cruta, si Eu nu Ma voi indura.
Chiar de ar striga ei cu glas mare la urechile Mele, nu-i voi auzi".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 4673

Voteaza:

Iezechiel rapit cu duhul din Caldeea in Ierusalim. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE