Pacatul intreit al lui Asa.

1. Iar in anul al treizeci si saselea al domniei lui Asa, Baesa, regele lui Israel, a plecat impotriva lui Iuda si a inceput sa zideasca Rama, pentru ca sa nu poata nimeni nici sa plece de la Asa, regele lui Iuda, nici sa vina la el.
2. Atunci a scos Asa argintul si aurul din vistieriile templului Domnului si ale casei regelui si l-a trimis la Damasc lui Benhadad, regele Siriei, zicand:
3. "Legamant sa fie intre mine si intre tine, cum a fost intre tatal meu si intre tatal tau.
Iata eu iti trimit argint si aur, du-te si rupe legamantul tau, care-l ai cu Baesa, regele lui Israel, ca sa plece de la mine".
4. Si a ascultat Benhadad de regele Asa si a trimis pe mai-marii ostirii, ce-i avea, impotriva cetatilor lui Israel; acestia au pustiit Ainul, Danul, Abel-Maimul (Abel-Bet) si toate hambarele cu provizii din cetatile lui Neftali.
5. Cand a auzit Baesa de aceasta, a incetat sa mai zideasca Rama, oprind lucrarea sa.
6. Iar Asa regele a strans pe toti cei ai lui Iuda si a carat cu ei din Rama pietrele si lemnele pe care Baesa le folosea la intarire, si a zidit cu ele Gheba si Mitpa.
7. In timpul acela a venit Hanani vazatorul la Asa, regele lui Iuda, si i-a zis: "Fiindca ai nadajduit in regele Siriei si n-ai nadajduit in Domnul Dumnezeul tau, pentru aceea ti-a scapat oastea regelui Siriei din mana ta.
8. Oare Etiopienii si Libienii n-au avut ei oaste mare si care si calareti, carora nu li se mai stia numarul? Dar pentru ca tu ti-ai pus increderea in Domnul, El ti i-a dat in mana ta;
9. Caci ochii Domnului vad oriunde, peste tot pamantul, pentru ca sa sprijine pe cei care sunt cu inima lor intreaga la El. Neintelepteste ai lucrat dar acum. Pentru aceasta, de acum inainte tu vei avea razboaie".
10. Si s-a maniat Asa pe vazator, si l-a pus la inchisoare; fiindca din pricina aceasta prinsese mare ciuda pe el; si a mai apasat in acel timp Asa si pe unii din popor.
11. Iar faptele lui Asa de la cele dintai pana la cele de pe urma sunt scrise in cartea regilor lui Iuda si Israel.
12. in anul al treizeci si noualea al domniei sale s-a imbolnavit Asa de picioare si boala lui s-a intins pana la partile cele mai de sus ale corpului; dar el nici la boala sa n-a cautat pe Domnul, ci pe doctori.
13. Si a raposat Asa cu parintii sai si a murit in anul al patruzeci si unulea al domniei lui.
14.
Si l-au ingropat in mormantul pe care si-l sapase el in cetatea lui David; si i-au pus pe un pat pe care-l umpluse cu aromate si cu tot felul de miresme; la inmormantarea lui i s-au ars foarte multe aromate.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 214

Voteaza:

Pacatul intreit al lui Asa. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE