Saul la vrajitoarea din Endor.

1. In vremea aceea si-au adunat Filistenii ostirea pentru razboi, ca sa se bata cu Israel. Deci a zis Achis catre David: "Stiut sa-ti fie ca ai sa mergi cu mine la razboi si tu si oamenii tai".
2. Iar David a raspuns lui Achis: "Acum ai sa afli ce are sa faca robul tau".
Si a zis Achis lui David: "De aceea te si fac eu paznicul capului meu pentru totdeauna".
3. Murind Samuel, l-a plans tot Israelul si l-au ingropat in Rama, cetatea lui. Saul insa izgonise pe cei ce chemau mortii si pe ghicitori din tara.
4. S-au adunat deci Filistenii si s-au dus de si-au asezat tabara la Sunem; si-a adunat si Saul tot poporul lui Israel si si-a asezat tabara pe Ghilboa.
5. Vazand insa Saul tabara Filistenilor, s-a spaimantat si s-a tulburat tare inima lui.
6. Si a intrebat Saul pe Domnul, dar Domnul nu i-a raspuns nici in vis, nici prin Urim, nici prin prooroci.
7. Atunci Saul a zis slugilor sale: "Cautati-mi o femeie vrajitoare, ca sa merg la ea s-o intreb". Iar slugile i-au raspuns: "Este aici in Endor o femeie vrajitoare".
8. Apoi si-a dezbracat Saul hainele sale si a imbracat altele si s-a dus el insusi cu doi oameni si au venit la femeie noaptea; si i-a zis Saul: "Rogu-te, ghiceste-mi chemand un mort si scoate-mi pe cine iti voi spune eu!"
9. Dar femeia i-a raspuns: "Tu stii ce a facut Saul, cum a alungat el din tara pe cei ce cheama mortii si pe ghicitori. Pentru ce dar intinzi tu cursa sufletului meu spre pieirea mea?"
10. Si s-a jurat Saul pe Domnul, zicand: "Viu este Domnul, nu vei suferi nici un necaz pentru fapta aceasta".
11. Atunci femeia a intrebat: "Pe cine sa-ti scot?" Raspuns-a el: "Pe Samuel sa mi-l scoli!"
12. Cand a vazut femeia pe Samuel, a racnit tare. Apoi intorcandu-se femeia catre Saul, a zis: "Pentru ce m-ai amagit? Tu esti Saul".
13. I-a zis regele: "Nu te teme. Spune-mi ce vezi?" Si raspunzand, femeia a zis: "Vad parca un dumnezeu, iesind din pamant".
14. "Ce infatisare are?" a intrebat-o regele. Ea a raspuns: "Iese din pamant un barbat foarte batran, imbracat cu o haina lunga". Atunci a cunoscut Saul ca acela este Samuel si a cazut cu fata la pamant si s-a inchinat.
15. A zis Samuel catre Saul: "Pentru ce ma tulburi, ca sa ies?" Iar Saul a raspuns: "Imi este tare greu; Filistenii se lupta impotriva mea, iar Dumnezeu S-a departat de mine si nu-mi mai raspunde nici prin prooroci, nici in vis, nici in vedenie; de aceea te-am chemat, ca sa ma inveti ce sa fac".
16. A zis Samuel: "La ce ma mai intrebi pe mine, daca Domnul S-a departat de tine si S-a facut vrajmasul tau?
17. Domnul face ceea ce a grait prin mine: Va lua Domnul domnia din mainile tale si o va da lui David, aproapele tau.
18. Deoarece tu n-ai ascultat glasul Domnului si n-ai implinit iutimea maniei Lui asupra lui Amalec, de aceea Domnul face aceasta cu tine acum.
19. Si va da Domnul pe Israel impreuna cu tine in mainile Filistenilor; maine tu si fiii tai veti fi cu mine si tabara lui Israel o va da Domnul in mainile Filistenilor".
20. Atunci Saul a cazut deodata cu tot trupul sau la pamant, caci se spaimantase grozav de cuvintele lui Samuel; afara de aceasta si puterile il parasisera, caci nu mancase paine toata ziua aceea si toata noaptea.
21. Si s-a apropiat femeia aceea de Saul si vazand ca este tare inspaimantat, a zis: "Iata roaba ta a ascultat glasul tau si si-a pus viata in primejdie si a implinit porunca ce i-ai dat.
22. Rogu-te dar acum, asculta si tu glasul roabei tale; iti voi aduce o bucatica de paine; mananca, sa prinzi putere, ca sa pleci la drum".
23. Dar el n-a voit, ci a zis: "Nu voi manca!" Si au inceput slugile lui sa-l indemne, precum si femeia; si el a ascultat glasul lor si s-a sculat de la pamant si a sezut pe pat.
24. Iar femeia avea la casa ei si un vitel ingrasat si s-a grabit sa-l taie; apoi, luand faina, a framantat si a copt azime.
25.
Si a pus inaintea lui Saul si slugilor lui si ei au mancat; apoi s-au sculat si au plecat in aceeasi noapte.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 983

Voteaza:

Saul la vrajitoarea din Endor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE