Catedrala din Covington

Catedrala din Covington Mareste imaginea.


Catedrala din Covington

Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Covington, Kentucky, este una dintre micile basilici aflate in Statele Unite.

Ideea de a ridica o catedrala apartine celui de-al treilea episcop din dioceza de Covington, Camillus Paul Maes. Acesta avea sa se gandeasca la ridicarea unei catedrale inca din anul 1894.

Catedrala Adormirii Maicii Domnului avea sa fie declarata ca fiind terminata in anul 1915, cu toate ca nici pana in ziua de astazi catedrala nu este gata - este incompleta.

Exteriorul acesteia este inspirat de catre Catedrala Notre Dame din Paris. Interiorul catedralei a fost proiectat dupa cel al Catedralei Sfantului Denis din Franta.

Catedrala din Covington adaposteste cea mai mare fereastra-vitraliu din lume. Alaturi de aceasta, catedrala o mai gazduieste si pe cea de a treia fereastra, ca marime, din lume.

Ultimele restaurari in incinta catedralei au adus acesteia un premiu pentru calitatea lucrarilor efectuate. Pentru restaurarea interiorului, s-au folosit serviciile companiei Conrad Schmitt Studios, care au curatat pietrele sculptate, capitelurile si peretii.

Traditional vorbind, bisericile pot abtine titlul de basilica pentru vechimea lor, pentru importanta istorica sau pentru renumele de centru universal de pelerinaj.

Exista doua tipuri de basilici: mici si mari. Basilicile mari aflate in lume sunt in numar de 4, toate aflandu-se in Roma. Catedrala din Covington este una dintre cele 35 de mici basilici din Statele Unite.

Catedrala din Covington a fost ridicata la rangul de mica basilica, la data de 8 decembrie 1953, de catre papa Pius al XII-lea.

Pe aceeaşi temă

28 Iunie 2012

Vizualizari: 2183

Voteaza:

Catedrala din Covington 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE