Sfantul Andrei Stratilat

Sfantul Andrei Stratilat Mareste imaginea.

Sfantul Andrei a fost ofiter in armata imperiala a Romei, in vremea imparatului Maximian. A fost ridicat la rangul de "Stratilat”, adica de general, datorita rezultatelor sale. In anul 305, este nevoit sa lupte impotriva persilor. Atat el cat si cei de sub comanda sa, se vor ruga lui Hristos sa-i ajute sa iasa biruitori. Datorita rugaciunii lor, armata persana a fost infranta.

Cand Andrei Stratilat a intrat biruitor in Antiohia, a fost denuntat ca este crestin. Pentru ca a marturisit credinta sa in Hristos, a fost supus la multe chinuri. Datorita respectului de care se bucura, este eliberat din temnita cu scopul de a nu ridica multimea impotriva armatei si de a cauta imprejurari si motive pentru uciderea sa. Andrei, afland prin descoperire dumnezeiasca de gandurile imparatului, si-a luat armata formata din doua mii cinci sute nouazeci si trei de militari de elita si a pornit spre Tarsul Ciliciei, unde cu totii au primit Sfantul Botez din mainile Episcopului Petru al Tarsisului.

Aici au fost prigoniti de autoritatile imperiale. Din cauza acestor persecutii, Generalul Andrei si armata sa, au urcat in Muntii Taurus. Armatele romane i-au ajuns pe cand ei se rugau intr-un defileu din acei munti, si i-a decapitat pe toti. Niciunul dintre ei nu s-a impotrivit, ci cu totii au primit cu bucurie moartea muceniceasca pentru Hristos.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintilor Cuviosi Timotei, Agapie si Tecla;
- Sfintilor Mucenici Evtihian, ostasul, a lui Stratighie;
- Sfantului Cuvios Teofan cel Nou, facatorul de minuni.

Maine, facem pomenirea Sfantului Proroc Samuel.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

19 August 2019

Vizualizari: 27927

Voteaza:

Sfantul Andrei Stratilat 5.00 / 5 din 4 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Andrei Stratilat

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox