Sfintii Apostoli: Aristarh, Pud si Trofim

Pomenirea Sfintilor Apostoli Aristarh, Pud si Trofim 

Sfantul Apostol Aristarh, pe care il pomenesc Faptele Apostolilor si epistolele Sfantului Pavel catre Coloseni si catre Filimon, a fost episcop in Apamia Siriei. Sfantul Pud, de asemenea este pomenit de Sfantul Apostol Pavel in epistola a doua catre Timotei, unde zice: "Inchina-se tie si Pud". El a fost barbat drept si credincios intre boierii Romei, primind in casa sa pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel, precum si adunarea celorlalti credinciosi. Acea casa s-a prefacut dupa aceasta in biserica si se numea "pastoreasca", in care se zice ca si Sfantul Petru lucra cele sfinte.

   

Pe Sfantul Trofim la fel il pomenesc Faptele Apostolilor, cum si Sfantul Pavel spune in aceeasi scrisoare catre Timotei, zicand: "Pe Trofim l-am lasat bolnav in Milet".

Sfantul Trofim impreuna cu Pud si cu Aristarh au urmat in toate prigonirile Sfantului Pavel; iar la sfarsit, adica la taierea lui Pavel de catre Nero in Roma, au fost taiati si acesti trei Apostoli ai Domnului, Aristarh, Pud si Trofim, impreuna cu Sfantul Pavel.

.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 2408

Voteaza:

Sfintii Apostoli: Aristarh, Pud si Trofim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE