Pelerinaj la Giulgiul din Torino

Pelerinaj la Giulgiul din Torino Mareste imaginea.

Pelerinaj la Giulgiul din Torino

Program 1: 26 aprilie - 1 mai 2010
Program 2: 17 mai - 22 mai 2010

Giulgiul lui Iisus de la Torino

Giulgiul din Torino - Sfantul Giulgiu - este o panza de in (4.36 metri lungime si 1.10 metri latime) pe care se pastreaza imprimata imaginea corpului unui om care prezinta semne de crucificare. Crestinii, mai ales cei romano-catolici, il considera a fi giulgiul in care Domnul nostru Iisus Hristos a fost infasurat dupa crucificare si inainte de Inviere.

Giulgiul din Torino

In anul 1898, cavalerul Secondo Pia a fotografiat giulgiul si a avut un soc: pe negativ a aparut imaginea unui om in suferinta. Dupa anul 1931, biologii si antropologii au primit incuviintarea sa ananlizeze panza sfanta si au constatat ca chipul aparut nu este pictat cu vopsele (asa cum se credea, ca fiind un fals) ci este sange coagulat: pe frunte (rani lasate de coroana de spini), la incheieturile mainilor si picioarelor (rani lasate de cuie nu in palme ci la incheieturi, conform unei vechi metode de crucificare), in zona coastelor (impungerea cu sulita de catre soldat).

Misterul giulgiului a ramas si pe mai departe neelucidat, cu toate analizele moderne efectuate asupra lui, ceea ce insa nu se opune dogmei sau cultului crestin. Vaticanul a instituit regula expunerii pentru public a Giulgiului din Torino o data la 25 de ani, ultima data fiind in anul 2000. La cererea expresa a Arhiepiscopului de Torino, in mod exceptional, s-a hotarat ca in primavera anului 2010 sa aiba loc o asemenea expunere solemna.

Giulgiul din Torino

"Iar in ziua intaia a saptamanii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormant dis-de-dimineata, fiind inca intuneric, si a vazut piatra ridicata de pe mormant. Deci a alergat si a venit la Simon-Petru si la celalalt ucenic pe care-l iubea Iisus, si le-a zis: Au luat pe Domnul din mormant si noi nu stim unde L-au pus. Deci a iesit Petru si celalalt ucenic si veneau la mormant. Si cei doi alergau impreuna, dar celalalt ucenic, alergand inainte, mai repede decat Petru, a sosit cel dintai la mormant. Si, aplecandu-se, a vazut giulgiurile puse jos, dar n-a intrat. A sosit si Simon-Petru, urmand dupa el, si a intrat in mormant si a vazut giulgiurile puse jos Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusa impreuna cu giulgiurile, ci infasurata, la o parte, intr-un loc. Atunci a intrat si celalalt ucenic care sosise intai la mormant, si a vazut si a crezut. Caci inca nu stiau Scriptura, ca Iisus trebuia sa invieze din morti." (Ioan, 20, 1-9)

Giulgiul din Torino

Luni 26 aprilie 2010:

Zbor Bacau - Torino ( plecare ora 7.00 - sosire ora 8.30) sau Bucuresti - Milano ( 7.20 - 8.30). La ora 14, grupul de turisti romani are acces pentru inchinare la Giulgiul Mantuitorului. Scurt tur de oras Torino, apoi plecare spre Genova ( 167 km). Rapallo ( 35 km de Genova), vizitarea Santuario Nostra Signora din MONTALLEGRO. In acest loc, la 2 iulie 1597. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu s-a aratat unui localnic si a lasat ca marturie a acestei aparitii o icoana bizantina cu "Adormirea Maicii Domnului", iar dimineata, pe locul in care a atins pamantul a aparut un izvor cu apa sfintita ( vindecatoare de boli). Cina si cazare in Rapallo, hotel 3*

Marti 27 aprilie 2010:

Dupa micul dejun ne indreptam spre Genova (35 km). Vizitam: Catedrala San Lorenzo, in muzeul careia se afla importante relicve ale crestinatatii: moastele Sf IOAN Botezatorul si tipsia pe care a fost asezat capul sau, mana Sf ANA - mama Preasfintei Fecioare Maria, moastele Sfantului Mucenic Laurentiu, Mana Sfantului Iacob, o suvita din parul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Chiesa degli Armeni unde este Sacro Volto ( icoana Mantuitorului a regelui Abgar de la Efes, nefacuta de mana omului; i-a fost trimis regelui chiar de catre Domnul nostru Iisus Hristos, dupa ce Mantuitorul si-a sters fata cu o panza, pe acel stergar ramanand imprimat chipul Sau). Plecare spre Padova ( 360 km), pentru inchinare la moastele intregi ale Sf Ap si Ev. Luca - in Biserica Sf Giustina ( doar capul Sf Ap Luca se afla la Praga). Cina si cazare in Padova, hotel 3*

Miercuri 28 aprilie 2010:

Dupa micul dejun ne indreptam spre Venetia (40 km), in Evul Mediu supranumita La Repubblica di San Marco (Republica Sfantului Marcu). Zi dedicate vizitarii acestui splendid oras, care face parte din patrimoniul UNESCO. Obiectivele crestine vizate in Venetia: Biserica Santa Lucia ( cu moastele Sf LUCIA si ale Sf Prooroc IEREMIa), Catedrala San Marco ( cu moastele Sf Ap. si Ev. MARCU ), Biserica San Zaccaria (cu moastele Sfantului Zaharia si moastele Sfantul Atanasie cel Mare), Biserica San Giovanni Bragora ( cu moastele Sf Ioan cel Milostiv). Seara, plecam spre Ravenna ( 145 km), cina si cazare hotel 3*.

Joi 29 aprilie 2010:

Dupa micul dejun vizitam Ravenna, fosta capitala Imperiului Roman de Apus ( intre anii 403 si 476 - Constantinopolul fiind capitala Imperiului Roman de Rasarit). Celebrele sale mozaicuri paleo - crestine dateaza din sec 5 - 6, arta bizantina a mozaicului atingand aici apogeul ( 8 monumente din Ravenna sunt inscrise in patrimonial UNESCO). Plecare spre Republica San Marino ( 80 km), una dintre cele mai mici state din Europa si din lume (61 kmp, 30.000 locuitori). Sfantul Marinus ( San Marino) cioplitor de piatra dalmatian, a strabatut marea Adriatica impreuna cu colegii sai de credinta si de munca, pe vremea imparatului Diocletian, pentru a scapa de persecutie. Aici, el a construit cu propria sa mana de la fundatie pana la tiglele din piatra, o capela de piatra. O cladire rezistenta de piatra este vesnica ca si credinta lui. Ca simbol al credintei si al muncii el a mai cioplit din stanca exterioara a muntelui un pat de piatra. Legenda spune ca el a murit la 3 sept 301, lasand poporului mostenirea: muntele, munca si samburele convingerii, numit mai tarziu libertate. Ideea de libertate a strabatut secolele, micuta republica independenta fiind preluata drept model in Revolutia franceza. Scurta vizita. Plecarea spre Roma ( 350 km). In functie de timp, seara vizitarea Catedralei San Pietro de la Vatican ( mormantul Sf Ap Petru in cripta din subsol). Cazare si cina, hotel 3*.

Vineri si sambata, 30 aprilie si 1 mai 2010

Roma, Caput mundi ("Capitala lumii"), la Citta Eterna ("Orasul etern"), Limen Apostolorum ("Pragul apostolilor"), la Citta dei Sette Colli ("Orasul celor Sapte Coline") sau pur si simplu l'Urbe ("Orasul"). Intemeiata conform legendei de catre Romulus si Remus la 21 aprilie 753 I.H., Roma are o istorie indelungata fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne. Roma are o populatie de aprox 3 milioane persoane, iar aria metropolitana are o populatie de in jur de 4 milioane. Este a 3-a destinatie turistica din Europa, iar centrul vechi este inclus in patrimoniul UNESCO.

Doua zile dedicate vizitarii Romei. Obiectivele crestine vizate ( lista maximala, se vor vizita obiectivele in functie de timpul disponibil): Colosseumul - gianticul amfiteatru construit intre anii 72-80 d.H. situat in centrul Romei, folosit atat pentru luptele cu gladiatori, cu animale, dar si pentru executiile crestinilor care refuzau inchinarea la idoli. Se estimeaza ca mai mult de 500.000 persoane si aprox. un milion de animale salbatice au murit in timpul spectacolelor cu intrare libera organizate in arena Colosseumului. Biserica San Pietri in Vincoli ( cu Lanturile Sfantului Petru), Biserica San Giuseppe si la subsol sunt Carcerele Mamertinum unde a fost inchis Sf. Petru, Biserica Sf Cosma si Damian - cu moastele acestor sfinti, Biserica Sf Clement - subsol: locuinta romana in care au propavaduit Sf Petru si Pavel, Biserica San Giovanni in Laterano - sec 4, construita de Sf Constabntin cel Mare, prima biserica construita in Roma; moaste de sfinti mari; actualmente, sediul episcopului Romei, "Catedrala Romei si a intregii lumi". Biserica Santa Scala ( Sfanta Scara pe care a urcat Iisus in Pretoriu, catre judecata si umilinta ), Biserica Santa Croce in Gerusaleme ( parte din Lemnul Sfintei Cruci si Piroanele Mantuitorului), Biserica Santa Maria Magiore - sub altar se gaseste Leaganul Mantuitorului, Biserica Sf Alexie Omul lui Dumnezeu si a Sf Bonifatie, Catacombele Romane, cu marturii ale primilor crestini, Domine, Qvo Vadis? - intalnirea Sf Petru ci Iisus, Biserica Sf Pavel ( mormant Sf Ap Pavel) si Biserica Tre Fontane - locul de martiriu Sf Ap Pavel.

Sambata 1 mai 2010, zbor catre Romania: Roma - Bucuresti ( 18.50 - 22.00) si Roma - Bacau (16.35 - 20.00).

Pretul pelerinajului:

- 560 euro, fara billet de avion (companii low cost) - pentru un grup de minim 40 pelerini.

Bonus pt clienti fideli: 30 euro!

In functie de numarul de pelerini, pretul devine:
- 590 euro ( 35-39 pers)
- 625 euro (30-34 pers)
- 675 euro (25-29 pers)
- 755 euro ( 20-24 pers)

Pretul cuprinde:

- Transport in Italia cu autocar turistic***
- Cazari in hoteluri*** in camere duble la: Rapallo, Padova, Ravenna ( cate o noapte), Roma ( 2n)
- Masa: mic dejun si cina
- Mapa cu materiale documentare
- Preot insotitor; reprezentant al agentiei

Pretul nu include:

- Biletul de avion ( costurile sunt variabile, in functie de momentul achizitiei biletului.) La data de 28 ianuarie 2010, preturile cu toate taxele incluse sunt 55 euro / sens, deci 110 euro in total.
- Mesele de pranz
- Intrarile la obiective turistice
- Asigurare medicala pt 6 zile: 15 lei pt persoane pana la 60 ani; 45 lei pt persoane intre 60-64 ani; 60 lei pt persoane peste 65 ani.
- Asigurarea storno - 2 euro, acopera riscul de a pierde banii in cazul renuntarii din motive neprevazute - boala, calamitati, deces. Asiguratorul va plati suma deja platita agentiei de turism. Asigurarea se incheie la plata avansului.
- Alte elemente decat cele trecute la rubrica "pretul cuprinde"

Note !

Se organizeaza doua plecari, in perioada 26 aprilie - 1 mai si 17 - 22 mai 2010.
Prezentul program este anexa la contractul cu turistul.

MIRIAM TURISM
Romania, Covasna, str. Borvizului nr 8, jud. Covasna
Tel. 0267.341757 si 0723.645.180, Fax : 0267.341.757
E-mail : miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 9143

Voteaza:

Pelerinaj la Giulgiul din Torino 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Mari AnaPostat la 2010-05-14 11:15

    Am fost pe 29 aprilie, totul este foarte bine organizat in sensul ca se face o programare pe internet la o anumita ora cand este liber, dupa te asezi la o coada, unde trebuie sa arati de cateva ori programare, noi am avut la ora 13, ne-am asezat la coada pe la 12 am ajuns in fata Giulgiului pe 13:45.Inainte sa ajungi in fata Giulgiului (sunt introduse grupuri de cate 50 persoane)ti se prezinta un filmulet de vreo 5 minute care te invata unde sa te uiti pe Giulgiu pentru a observa urmele lasate de spini, cuie, sulita.Dupa aceasta scurta prezentare se intra in fata Giulgiului, nu ai voie sa atingi, cum se ating moastele sfintilor la noi la ortodocsi (defapt nici nu poti pentru ca stai cam la 1 m distanta), sa faci poze sau sa filmezi(telefoanele mobile trebuie inchise). Se spune o rugaciune, scrisa de un arhiepiscop catolic si dupa esti indrumat spre iesire. Oricum,nu se stie sigur daca acest Giulgiu a apartinut lui Iisus, datarea cu carbon fiind cam la 1200-1400, defapt Biserica Catolica nu afirma ca a apartinut lui Iisus, si lumea nu este chemata acolo pentru a vedea un obiect al Sau ci pentru a se comemora durerile si patimile pe care le-a indurat Domnul Nostru Iisus Hristos si pentru a ne ruga.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE