Infectia urinara

Infectia urinara Mareste imaginea.

Infectia cu E. coli
Cum te aperi de infectia urinara

Infectia urinara este o afectiune des intalnita. Milioane de oameni se confrunta anual cu disconfort si senzatie de arsura la urinare. In 80 % din cazuri (valabil pentru infectiile urinare comune) bacteria implicata este Escherichia coli (E. coli). Bacteria E. coli ajunge din tractul digestiv in tractul urinar si afecteaza vezica si rinichii.

Infectia urinara ocupa locul al doilea ca frecventa in ceea ce priveste infectiile din organism. Femeile in special sunt predispuse la infectii urinare datorita lungimii scurte a uretrei. Una din cinci femei dezvolta o infectie urinara in cursul vietii. La barbati infectiile urinare nu sunt atat de frecvente, dar atunci cand survin, au severitate mai mare decat la femei. Tulpinile patogene ale bacteriei se transmit prin contactul cu persoane bolnave sau prin atingerea obiectelor contaminate. Specialistii afirma ca varstnicii si copiii sub 2 ani sunt mai susceptibili de a dezvolta infectii severe cu E. coli.

Ce este infectia urinara?

Infectiile urinare sunt afectiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina in timp modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare.

Aparatul urinar este compus din doi rinichi, doua uretere, vezica urinara si uretra. Rinichii elimina excesul de lichid si toxine din sange sub forma de urina. Ureterele sunt tuburi inguste care transporta urina de la rinichi la vezica urinara. Vezica urinara este un organ rezervor sub forma de sac, situat in partea inferioara a abdomenului. Urina este stocata in vezica urinara si eliminata prin uretra.

In medie un adult elimina 1,5 litri urina zilnic. Cantitatea de urina difera in functie de hrana si lichidele ingerate zilnic.

Simptomele infectiei cu E. coli

Simptomele unei infectii ale tractului urinar variaza in functie de localizare.

Infectiile urinare joase afecteaza uretra si vezica urinara, iar o persoana cu infectie urinara joasa (inferioara) prezinta durere sau arsuri cand urineaza, resimte nevoia de a urina frecvent si elimina o cantitate mica de urina, are sensibilitate in partea de jos a abdomenului, are urina tulbure sau urat mirositoare, prezinta frison, febra, greata sau varsaturi.

Infectia urinara superioara sau pielonefrita afecteaza rinichiul, iar persoana poate avea febra peste 38oC, frison, greata, varsaturi si dureri de spate sau laterale, la nivelul taliei.

Pentru diagnosticarea infectiei cu E.coli este nevoie de un sumar de urina si de un examen citobacteriologic al acesteia.

Infectia cu E. coli poate fi prevenita prin respectarea catorva reguli simple, cum ar fi: consumarea unei cantitati suficiente de lichide, urinarea imediat ce apare senzatia, respectarea igienei intime (inclusiv respectarea sensului stergerii, dinspre anterior spre posterior), evitarea produselor igienice si cosmetice cu potential alergenic, evitarea alimentelor picante si reducerea consumului de cafea etc.

Natura te invata sa previi si iti ofera tot ce ai nevoie pentru a te proteja. Infectiile urinare pot fi tratate cu rezultate foarte bune cu ajutorul remediilor naturale pe baza de plante medicinale. Suplimentul alimentar URINOSALM, marca Ayurmed, contine plante cu proprietati tonice si revigorante pentru aparatul urinar, plante cu efect diuretic, antiinflamator si antimicrobian. Acest supliment poate fi administrat atat adultilor (femei si barbati), cat si copiilor (in doze ajustate) care prezinta simptome de infectie urinara, contribuind astfel la eliminarea microbilor din tractul urinar si la buna functionare a acestui aparat.



In cazul femeilor, pentru cresterea imunitatii zonei urogenitale poate fi asociata si administrarea suplimentului alimentar SHECURE sirop, marca Ayurmed.



In cazul barbatilor, daca infectia urinara apare pe fondul existentei unei patologii prostatice, se recomanda si administrarea suplimentului alimentar PROSTATOSALM, marca Ayurmed.


14 Mai 2014

Vizualizari: 3448

Voteaza:

Infectia urinara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Infectia urinara

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE