A aparut numarul semnal al revistei: Presa ortodoxa


A aparut numarul semnal al revistei: "Presa ortodoxa"

In luna decembrie a aparut primul numar, un numar semnal, iar din luna ianuarie a anului 2009 "Presa ortodoxa" va aparea lunar si ea va putea fi gasita la pangarele bisericilor si manastirilor din tara.

1. Ce este si ce vrea Presa Ortodoxa?

Presa Ortodoxa isi propune sa treaca realitatea in care credinciosul zilelor noastre traieste zi de zi prin filtrul perspectivei Adevarului, al ortodoxiei.

Consideram ca in aceste timpuri este in joc, dupa cum scria Mircea Vulcanescu in 1935, intr-un text publicat in numarul pilot al revistei, nu doar existenta unui stat, sau a unor valori, a neamului etc. ci se joaca insasi conditia omului, firea sa profunda, chipul si asemanarea cu Dumnezeu.



Presa Ortodoxa, asadar, isi propune sa abordeze realitatea imediata dintr-un punct de vedere ortodox. Se intampla atatea in timpurile noastre, se vorbeste de crize mondiale, de sisteme politice continentale (UE), de legi restrictive fata de libertatea de exprimare sau de sisteme de control ce par a suprima libertatile civile, se aud zvonuri de razboaie si cate si mai cate. Ce sa faca crestinul in fata atator evenimente? Sa le ignore? Sau sa se lase dus (si manipulat) de ritmul ametitor al mediilor de informare care trateaza realitatea in mod interesat?

Credem ca "tactica strutului", anume, de a eluda realitatea prin tot felul de subterfugii si pretexte, este deosebit de paguboasa si poate duce chiar la pierderea vietii duhovnicesti. Si ne aducem aminte de Cuvantul cel Vesnic: Cine va cauta sa-si scape sufletul, il va pierde; iar cine il va pierde, acela il va dobandi. (Luca 17, 33). In schimb, gasim puterea de a privi realitatea asa acum este, oricat de intunecata, neaplicandu-i farduri, nu in noi insine sau in priceperea noastra, ci in Dumnezeu, Izbavitorul nostru.

Presa Ortodoxa este o revista de informare si atitudine cu aparitie lunara.

Revista se adreseaza publicului crestin si nu numai, avand o abordare larga si deschisa asupra realitatilor contemporane.

2. Indemn la impreuna-lucrare!

Presa Ortodoxa este o initiativa a oamenilor din Biserica pentru Biserica.

Publicatia are un caracter misionar, bazandu-se pe dorinta credinciosilor de a participa la aceasta lucrare a cuvantului.
Lansam invitatia tuturor celor care au darul sau fac jertfa transmiterii cuvantului care zideste.

De altfel, avem incredintarea, tot mai mult, ca rezistenta noastra, a credinciosilor, poate avea o sansa in fata acestui tavalug al lumii doar in masura in care reusim sa avem legaturi vii, personale, comunitare si autonome fata de tot ce inseamna structurile oficiale existente.

3. Ce publica Presa Ortodoxa?

Continutul publicatiei este dinamic si flexibil, avand insa cateva directii constante ce vor fi aprofundate in fiecare numar.
Directiile de aprofundare din Presa Ortodoxa sunt:
- evenimentele si tendintele actuale din Biserica.
- evolutiile majore din economia si politica globala
- legislatiile si valorile anti-crestine promovate de diferite sisteme de putere
- ingineria sociala, controlul populatiei, politicile de planificare si educatie sexuala
- scoala, educatia copiilor, familia contemporana, psiho-pedagogie etc.
- sanatatea omului contemporan: cauzele bolilor, experimentele medicale, "mitologii" si falsuri promovate drept stiinta, etc.

5. Numarul Pilot - cuprins

Cuprinsul pentru numarul semnal din Presa Ortodoxa:

1. Intampinare catre cititor

2. Editorial

3. Fericitul Martir Mircea Vulcanescu: ganduri de Craciun - articol care reuneste cateva randuri de o mare simtire crestineasca dar si de o neliniste cutremuratoare fata de directia in care merge lumea, in ajunul unui Craciun al timpului nostru.

4. Cum pregateste CERN-ul Apocalipsa - O analiza care da in vileag radacinile gnostice si, de altfel, demne de literatura S.F. de duzina ce sta la baza "experimentului de la Geneva", experiment ce isi propune sa gaseasca nimic mai putin decat "particula lui Dumnezeu".

5. Institutionalizarea reeducarii romanilor prin I.C.R. - Experimentul Pitesti folosea, pe langa violenta fizica si groaznice torturi morale, prin inscenarea unor blasfemii socante cu detinutii ca "actori" sau "spectatori". La 18 ani de la strigatul "Vom muri si vom fi liberi", un Institut care se pretinde reprezentativ pentru cultura romana propaga, pe bani publici, cosmarurile hulitoare ale tortionarilor din Pitesti, acum in forma de "arta".

6. Iuda sau despre omul european ateu - Figura lui Iuda spanzurat si asumat de unul din "artistii" expozitiilor blasfematoare propagate de ICR este o figura intoarsa pe dos a martiriului si jertfei. Este "jertfa" satanei. Articolul trateaza bolnava identificare cu Iuda a "omului european".

7. Hristos inca mai are rabdare cu noi - Un text din Proloage care ne da intelegerea indelungii rabdari a lui Hristos.

8. Criza ca pretext pentru o guvernare mondiala - Ce se ascunde in spatele planurilor de "reconstructie" financiara si la ce ne putem astepta de la aceasta mult-discutata criza mondiala? O analiza lucida si succinta a catorva mecanisme si directii decriptate din evenimentele si declaratiile liderilor politici "mondiali".

9. Parlamentul European si Turnul Babel - Un fragment antologic din scrierile Sf. Nicolae Velimirovici, profetic in descrierea amalgamului "demn" de Turnul Babel al constructiilor si sistemelor europene.

10. Obama - repetitie pentru liderul mondial ce va veni - Barack Obama nu este doar inca un presedinte american. Reactiile unor comentatori, declaratiile unor lideri politici, isteria populara creata in jurul personajului, anunta ca Obama este parte a unei repetitii scenice de mare amploare pentru pregatirea aparitiei unui lider mondial.

11. Cauzele cancerului - O analiza obiectiva si introductiva pentru o tema ce va fi constant abordata in revista P.O.: cauzele cancerului si a altor boli care fac ravagii in zilele noastre.

12. Dragostea doamnei Albright (sau despre cum se sterilizeaza poporul roman) - Campania cu vaccinul controversat Gardasil a fost impusa de autoritatile romane in urma unui lobby efectuat la cel mai inalt nivel. Articolul descrie implicatiile mai putin cunoscute ale campaniei de vaccinari in masa.

13. De ce nu putem crede in Gardasil - O analiza detaliata a efectelor adverse, tinute la "secret" de autoritatile de stat.

14. Despre romani si Romania cu p. Dionisie duhovnicul - Parintele Dionisie de la Colciu priveste indurerat, de la inaltimea Sfantului Munte Athos, zbaterea neamului sau in ghearele stapanitorului acestei lumi.

15. Actualitatea religioasa: Dintre subiectele atinse enumeram: interviul acordat de mitr. Nicolae Corneanu publicatiei italiene Il Regno; moartea patriarhului Alexie al Rusiei si mizele alegerii noului patriarh s.am.d.

16. Actualitatea laica: Dintre subiectele abordate: ultimele evolutii inregistrate in campania de vaccinare cu Gardasil; cum se pregateste, la nivel international, o legislatie care promoveaza eutanasia s.a.m.d.

6. Cum arata Presa Ortodoxa?
Aparitie policromatica cu dimensiunile de 250cm L x 175cm l

9. Cine editeaza Presa Ortodoxa?
Revista este editata de Asociatia Pentru Apararea Familiei si Copilului, cu sprijinul urmatoarelor asociatii::
1. Asociatia "PRO VITA pentru nascuti si nenascuti"
2. Asociatia Logos
3. Scoala Brancoveneasca
4. Asociatia Ortodoxa Prologos
5. Asociatia Prietenii Muntelui Athos
6. Asociatia Brancoveanu
7. Asociatia Arsenie Boca
8. Asociatia Metamorfosis
9. Asociatia Filantropica Medicala Christiana
10.Asociatia Dascalilor din Romania
11.Predania

10. Contact
Daca doriti sa colaborati la Presa Ortodoxa, puteti contacta grupul redactional la adresele de e-mail:
presa.ortodoxa@gmail.com
presa.ortodoxa@yahoo.com

Abonamente: Presa Ortodoxa ofera, pentru cei care se aboneaza incepand cu primul numar al revistei din ianuarie 2009, posibilitatea unui abonament de 40 RON pentru urmatoarele 12 numere ale revistei.

Pentru abonare, trebuie sa trimiteti un e-mail la presa.ortodoxa@gmail.com, cu subiectul pentru abonare, in cadrul caruia sa scrieti clar adresa si codul postal.
Plata se face ramburs, incepand cu primul numar ce va va fi livrat.

.

05 Ianuarie 2009

Vizualizari: 1482

Voteaza:

A aparut numarul semnal al revistei: Presa ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE