Inca 5 centre de ingrijire a persoanelor varstnice la domiciliu in judetul Alba

 

Saptamana trecuta Consiliul Judetean Alba a aprobat un nou parteneriat intre Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Alba, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si Fundatia Poliana Alba Iulia privind dezvoltarea retelei de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice in judetul Alba. Este vorba, concret, de infiintarea in anul 2007 a inca 5 centre de acest tip.


Mentionam faptul ca pana in prezent exista 5 centre de ingrijire a persoanelor varstnice la domiciliu care se deruleaza prin parteneriatul dintre Arhiepiscopia Ortodoxa, Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Alba si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, infiintate in perioada 2005-2006 in urmatoarele localitati: Alba Iulia, Aiud, Ocna Mures, Valea Lunga si Zlatna, centre in care se ofereau doar servicii sociale.


Incepand din luna decembrie a anului trecut (2006) Asociatia Filantropia Ortodoxa a incheiat un parteneriat cu Fundatia Poliana prin care aceasta isi ofera serviciile medicale in toate centrele de ingrijire existente si care vor mai fi infiintate. Fundatia Poliana este o organizatie neguvernamentala care are ca personal operativ medici si asistenti medicali de la Clinicile Terra Aster din Alba Iulia, ne-a informat Laura Plesa, inspector social la Centrul Eparhial din Alba Iulia.

.

17 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2998

Voteaza:

Inca 5 centre de ingrijire a persoanelor varstnice la domiciliu in judetul Alba 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE