Vernisajul expozitiei - Steagul bisericesc obiect de cult si exponat muzeal



Joi, 18 octombrie 2007, la Sala Unirii din Alba Iulia va avea loc vernisajul expozitiei inedite de prapori, intitulata: "Steagul bisericesc, obiect de cult si exponat muzeal". Aproape 50 de prapori din secolele XVIII si pana la inceputul secolului XX, mai precis dintre anii 1761 - 1930, din judetul Alba si din imprejurimi vor putea fi admirati in perioada 18 octombrie - 30 noiembrie 2007, zilnic intre orele 9 - 17, cu exceptia zilei de luni, cand Muzeul este inchis.
In cadrul vernisajului de joi vor avea loc si doua lansari de carte.


Expozitia Steagul bisericesc, obiect de cult si exponat muzeal" este organizata de Muzeul National al Unirii in colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia si cu mai multe parohii ortodoxe dintre care amintim: Maieri I si Centru din Alba Iulia, Dumbrava - Marga, Hapria, Laz, Purcareti, Cib, Zlatna1 si 2, Manastirea Negraia - Patranjeni, Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. La acestia s-au adaugat in ultimele zile si Muzeul Judetean Mures si Protopopiatul Ortodox din Targu-Mures.


Interesul pentru acesti prapori s-a dovedit a fi foarte mare, de aceia in luna decembrie a acestui an expozitia va fi prezenta pentru o perioada de timp si la Targu-Mures, ne-a informat Ana Dumitrean de la Muzeul National al Unirii.

.

16 Octombrie 2007

Vizualizari: 851

Voteaza:

Vernisajul expozitiei - Steagul bisericesc obiect de cult si exponat muzeal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE