IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alaturi de comunitatea credinciosilor romani din Spania

In perioada 13 - 14 martie, IPS Prof. Univ. Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si Decan al Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii "Ovidius”, impreuna cu Pr. Prof.

Univ. Dr. Nicolae Dura, prorector al Universitatii "Ovidius”, va participa la simpozionul international "Sacrul si profanul: manifestari si probleme in expresia artistica contemporana”, eveniment cultural organizat de catre Universitatea din Tunis. Cu aceasta ocazie Ierarhul Tomisului va sustine prelegerea "Muzica si religia”. Simpozionul se va desfasura pe urmatoarele directii: "Mit si imaginar”, "Ceremonii sacre si arta spectacolului”, "Expresii ale sacrului in literatura”.

In perioada 14 - 16 martie, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va raspunde invitatiei de a vizita comunitatea credinciosilor romani din Spania. Astfel, sambata, 14 martie este programata o intalnire ecumenica la Catedrala Romano – Catolica din Tarragona intre Inaltpreasfintitul Teodosie (insotit de PS Timotei Lauran, episcopul Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei si de Pr. Vasile Baltaretu de la parohia Ortodoxa Romana "Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica si Fructuosus de Tarragona”) si Mons. Jaume Pujol Balcells, Arhiepiscopul Romano - Catolic de Tarragona. In continuare, Corala barbateasca "Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va sustine un concert de muzica bizantina.

Duminica, 15 martie, incepand cu ora 11.00 IPS Teodosie si PS Timotei vor savarsi Sfanta Liturghie in mijocul credinciosilor romani din Tarragona, iar dupa amiaza, la ora 17.00, cei doi ierarhi, impreuna cu pr. Vasile Baltaretu si preotii ortodocsi romani din orasele Barcelona, Girona, Lerida, Zaragoza, Castellon si Valencia, vor oficia Taina Sfantului Maslu.

Luni, 16 martie, Inaltpreasfintitul Teodosie va vizita manastirile Montserrat, Tibidabo din Barcelona si Catedrala Sagrada Familia din Barcelona.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

13 Martie 2009

Vizualizari: 730

Voteaza:

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alaturi de comunitatea credinciosilor romani din Spania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE