Pr. Arsenie Papacioc despre mesajul Pr. Iustin Parvu


Pr. Arsenie Papacioc despre mesajul Pr. Iustin Parvu:

"E un zgomot foarte devreme.

Nu sunt de parere. "

Parintele Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii "Sf. Maria" din Techirghiol, s-a exprimat in legatura cu mesajul Parintelui Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda din jud. Neamt.

In opinia Parintelui Arsenie, mesajul duhovnicului de la Neamt nu face decat sa tulbure credinciosii, iar, prin aceasta, sa cadem prada ispitelor diavolului.

"Daca as fi pus in situatia sa ma inchin la 666, atunci as lua masuri pe viata si pe moarte. Dar pana atunci. E o graba si, daca ar fi sa ma angajez la o lupta (duhovniceasca, n. red.), nu e o tactica buna de lupta . E un zgomot foarte devreme, ce ii angajeaza pe credinciosii care se consuma si ii dau dusmanului castig de cauza. Nu-i momentul si, poate, nu va fi acest moment cat vom trai noi. Astea sunt probleme de timp. Asa ca se face un zgomot gratuit, risipind ceva. Nu sunt de parere."

Totodata, duhovnicul de la malul Marii Negre ii indemana pe credinciosi la pastrarea unei vieti duhovnicesti de echilibru si de rugaciune neincetata, chiar daca suntem supusi ispitelor:

"Suntem facuti de Dumnezeu cu multa posibilitate de intelegere, dar si cu putinta de a ne orienta in timp.

Vezi-ti de viata ta duhovniceasca, pentru ca Biserica este acolo intru totul unde este Adevarul.

Sa spui neincetat "Doamne Iisus Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatosul". Sa spui rugaciuni la Maica Domnului, Stapana Cerului si a Pamantului, care este suparata pe cei care nu-i mai cer nimic.

Avem un inger pazitor, pe care ni l-a dat Dumnezeu ca sa ne pazeasca sufletul pana la moarte, pentru ca sa fim paziti si sa nu lase viata noasta in mainile unui dusman, care este diavolul.

Si, mai inainte de toate, il avem pe Iisus; de ce nu-i cerem ajutorul Lui? Sa ne rugam lui Dumnezeu cand e vorba de ceva. Niciodata, niciodata nu ne rugam degeaba!!!

Nu ma tem de focul asta, ma tem de alt foc!".

Cu privire la mesajul Parintelui Iustin Parvu in care se spune ca ierarhii Bisericii "trec aceste lucruri sub tacere, avand preocupari mai de seama decat are acest popor", Parintele Arsenie Papacioc afirma ca:

"Sfantul Sinod face ce doreste, nu pot sa-i poruncesc, pentru ca are putere de discernamant ca si Hristos, ca si noi. Eu stau linistit, ca sa stau si maine linistit."

Despre documentele care contin informatii stocate electronic, Parintele Arsenie Papacioc spune ca, desi nu se pricepe la amanunte privind electronica, acceptarea documentelor nu insemna lepadarea de credinta, situatie asemanatoare cu cea in care ne-am afla pe teritoriul unui stat strain:

"Daca ne-am gasi in Turcia, am cumpara paine pe bani turcesti, dar asta nu inseamna ca ne-am turcit. "

Intrebat ce mesaj i-ar transmite Parintelui Iustin Parvu de la Neamt, duhovnicul de la Techirghiol, in varsta de 96 de ani, a spus:

"Am mare evlavie la Parintele Iustin, dar nu sunt de parere. Eu vreau o evolutie fara revolutie.

i-as spune: "Blagosloviti si ma iertati"."

Preot Iconom Stavrofor Eugen Tanasescu,
Purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului

.

19 Ianuarie 2009

Vizualizari: 1988

Voteaza:

Pr. Arsenie Papacioc despre mesajul Pr. Iustin Parvu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE