Sfintirea paraclisului manastirii Sf. Apostol Filip, din localitatea Adamclisi


Sfintirea paraclisului manastirii Sf. Apostol Filip, din localitatea Adamclisi

 

Vineri, 14 noiembrie a.c., Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi slujba de sfintire a paraclisului manastirii Sf. Apostol Filip din localitatea Adamclisi.

Astfel, joi, 13 noiembrie, de la ora 15.30, Ierarhul va conduce procesiunea religioasa cu moastele celor sase sfinti martiri necunoscuti, de la manastirea Sf. Apostol Filip, spre locul unde au fost descoperite, cetatea Adamclisi. Acolo va fi oficiata slujba de priveghere in cinstea Sfantului Apostol Filip si a Sfantului Grigorie Palama. A doua zi, vineri, incepand cu ora 8.00, Intaistatatorul Tomisului va oficia slujba de sfintire a paraclisului manastirii, asezamant de cult ce poarta hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, apoi va oficia Sfanta Liturghie Arhiereasca.

 

Ridicata la aproximativ un kilometru de cetatea unde au fost descoperite moastele Sfintilor de la Adamclisi, manastirea Sfantul Apostol Filip a fost infiintata in anul 2005. Constructia paraclisului a inceput in primavara anului 2007. Sfintele moaste au fost descoperite in urma cu mai bine de 30 de ani, intr-o cripta secreta, sub cea mai importanta basilica din cetatea Tropaeum Traiani. In anul 2006 sfintele moaste au fost aduse de la Centrul de Cercetari Antropologice al Academiei Romane in Dobrogea, la manastirea Sfantul Andrei, iar anul trecut, 2007, au fost depuse la manastirea Sfantul Apostol Filip.

 

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

12 Noiembrie 2008

Vizualizari: 1073

Voteaza:

Sfintirea paraclisului manastirii Sf. Apostol Filip, din localitatea Adamclisi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE