100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Papacioc

Daca ar fi trait, pe 15 august, Parintele Arsenie Papacioc ar fi implinit 100 de ani. Marele duhovnic al Dobrogei si al ortodoxiei romanesti va fi sarbatorit si elogiat de cei care i-au fost aproape pe pamantul cuprins intre Dunare si Mare.

Avem deosebita placere sa va invitam duminica, 10 august 2014, de la orele 18.00, la Casa de Cultura din Constanta unde va avea loc simpozionul dedicat implinirii a 100 de ani de la nasterea parintelui Arsenie Papacioc.

In cadrul evenimentului va fi lansat volumul de evocari si fotografii: „Parintele Arsenie Papacioc – 1914-2014 – o suta de ani de la nastere”. Personalitatea parintelui Arsenie va fi evocata de catre I.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de parintele Andrei Tudor, staretul Manastirii Dervent, parintele Ieronim Gheorghita, duhovnicul Manastirii „Sfanta Maria” din Techirghiol si de parintele Ilarion Dan, duhovnicul Manastirii „Sfanta Cruce”.

La eveniment va participa si Corala „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, cu un concert de piese religioase.

Manifestarea cultural-spirituala este organizata de catre Patriarhia Romana, prin Manastirea „Sfanta Maria” Techirghiol, impreuna cu Arhiepiscopia Tomisului.
Intrarea este libera.


Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

06 August 2014

Vizualizari: 736

Voteaza:

100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Papacioc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE