18 ani de la intronizarea parintelui Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu

Luni, 7 februarie se implinesc 18 ani de la hirotonirea si instalarea parintelui Bartolomeu Anania ca Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului.

La evenimentul de acum 18 ani savarsit in Catedrala Arhiepiscopala de un sobor de ierarhi in frunte cu vrednicul de pomenire parinte Patriarh Teoctist, parintelui mitropolit Bartolomeu ii erau inmanate carja si insemnele de arhipastor, devenind cel de-al patrulea intaistatator al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, de la reactivarea ei din 1921.

Evocandu-i in cuvantarea de instalare rostita in Catedrala din Cluj pe toti ierarhii ardeleni inaintasi, de la mitropolitii de la Feleac, la episcopii Vadului si pana la cei trei ierarhi, pastori ai Eparhiei Clujului, Arhiepiscopul Bartolomeu amintea de importanta comunicarii si a comuniunii a turmei si a pastorului, ca dialog permanent, precum si de valoarea culturii dialogului si a pacii ca model de convietuire crestina, intre confesiunile si etniile din Transilvania. In aceasta logica s-a inscris si dimensiunea culturala a pastoratiei parintelui Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, ca refacere a dialogului dintre spiritualitate si cultura in metropola culturala a Clujului.

Sursa: Radio Reintregirea
 

07 Februarie 2011

Vizualizari: 373

Voteaza:

18 ani de la intronizarea parintelui Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE