Actiuni comune ale Arhiepiscopiei Ramnicului si ISU Valcea pentru protejarea patrimoniului cultural religios

Marti, 12 aprilie 2011, incepand cu orele 10,00, in Sala de sedinte a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, a avut loc sesiunea de instruire a personalului de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor de la nivelul unitatilor de cult din judetul Valcea si pentru dezbaterea actelor legislative in domeniu si aplicarea unitara pe teritoriul eparhiei.

Actiunea se impune deoarece judetul Valcea beneficiaza de un patrimoniu cultural mobil si imobil extrem de vast, ce cuprinde toate categoriile de bunuri culturale.
Grupul tinta catre care se indreapta actiunea este alcatuit in primul rand din preotii parohi, staretii si staretele manastirilor valcene - administratori ai respectivelor monumente si bunuri culturale mobile.

Ofiterul din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta al Judetului Valcea au recomandat participantilor la aceasta manifestare principalele directii de actiune cu privire la prevenirea si protejarea patrimoniului cultural national mobil si imobil impotriva incendiilor.

Tot in cadrul sedintei de marti au fost prezentate concluziile desprinse in urma controalelor si actiunilor de prevenire si aparare impotriva incendiilor intreprinse la unitatile de cult: biserici, manastiri, chilii, spatii de cazare, depozite de carte religioasa si muzee cu caracter religios.

La intalnire au participat stareti si starete de la manastirile si schiturile din Arhiepiscopia Ramnicului, personalul din administratia Centrului Eparhial si preoti din Judetul Valcea.

Sursa: arhiram.ro
 

14 Aprilie 2011

Vizualizari: 349

Voteaza:

Actiuni comune ale Arhiepiscopiei Ramnicului si ISU Valcea pentru protejarea patrimoniului cultural religios 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE