Adevarul despre cazul de la Caraiman

In data de 18 noiembrie 2012 s-a prezentat la Manastirea Caraiman, din localitatea Busteni, judetul Prahova, un credincios in varsta de 33 de ani (Costinescu Claudiu) din Bucuresti care a solicitat sa fie cazat la manastirea noastra. I-am adus la cunostinta care sunt conditiile de cazare, l-am inregistrat in registrul de cazare, i-am facut copii xerox dupa cartea de identitatea si l-am cazat singur intr-o camera de la etajul unu.

In perioada cat a stat la manastire a participat la toate Sfintele slujbe, a stat de vorba cu parintii din manastire, a avut un comportament normal, nu a dat dovada si nici nu a afirmat ca ar avea vreo problema. Spunea ca ii place la manastire si se simte foarte bine mai ales cand se roaga in biserica.

In seara zilei de 21 noiembrie a.c. a participat la slujba vecerniei si la sfarsitul slujbei l-a rugat pe parintele care a slujit sa-i citeasca niste rugaciuni pentru sanatate.

Dupa ce i s-au citit rugaciuni, a multumit si a mers la camera. La aproximativ doua ore dupa aceea (orele 20.00) a iesit din camera doar in pantaloni si a inceput sa strige dupa ajutor ca s-a taiat. Paznicul manastirii a mers imediat la el si a constat ca avea sange pe mana stanga si pe burta. La dus in camera, la asezat pe pat, unde era cutitul plin de sange, si a anuntat conducerea manastirii, care la randul ei a anuntat politia. Au venit cei de la politie impreuna cu salvarea care i-a acordat primul ajutor.

Din cele declarate de acesta reiese ca nu stie ce s-a intamplat, isi aduce aminte doar ca, dupa ce a venit de la biserica, a intrat in camera, a incuiat usa si a citit acatistul Sfantului Duh. La un moment dat a luat o geanta de mana pe care o avea cu el si a intrat in baie. Dupa catva timp a iesit din baie cu un cutit in mana dreapta iar la mana stanga aproape de incheietura si in partea superioara stanga a stomacului era taiat si ii curgea sange. In baie au fost gasite 7 flacoane de ginseng goale, o seringa folosita si inca 7 nefolosite, o sticla de vodka goala, iar in haina din cuier au fost gasite 3 folii de diazepam.

A spus ca este casatorit, ca se intelege foarte bine cu sotia si ca nu are nici un fel de probleme care sa-l determine sa faca acest gest. Se pare insa ca totul a fost premeditat, intrucat pe noptiera de langa pat a fost gasit un carnetel in care isi cerea iertare de la prieteni, de la sotie si de la parintele Gherontie pentru ca a facut acest gest si tocmai la manastire.

A fost transportat la spitalul din Sinaia dupa care a fost dus la Spitalul de Urgente din Ploiesti.
Este in afara oricarui pericol iar taieturile au fost superficiale.

Conducerea Manastirii Caraiman - Busteni

.
Pe aceeaşi temă

23 Noiembrie 2012

Vizualizari: 872

Voteaza:

Adevarul despre cazul de la Caraiman 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea caraiman

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE