Bugetul MCC a fost suplimentat pentru realizarea lucrarilor de consolidare a Manastirii Antim


Bugetul Ministerului Culturii si Cultelor a fost suplimentat cu 500.000 de lei noi pentru realizarea lucrarilor de consolidare a Manastirii Antim, se arata intr-un comunicat transmis duminica presei de catre Guvern.

Banii se aloca din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Executivului si vor fi folositi pentru efectuarea lucrarilor de restaurare a picturii bisericii, pentru refacerea instalatiilor electrice, termice si de apa, pentru amenajarea incintei manastirii si refacerea pardoselii.

Din cauza starii de deteriorare a manastirii, in ultimii ani, au fost demarate ample lucrari de consolidare a bisericii, a chiliilor si de refacere a picturii murale.

Patriarhia Romana nu dispune de resurse financiare suficiente pentru plata acestor lucrari.


Manastirea, monument istoric valoros, a fost ctitorita de marele ierarh Antim Ivireanu in perioada 1713 - 1715 si a fost ridicata in apropiere de dealul Mitropoliei, pe locul pe care se afla o veche biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae.

In prezent, ansamblul manastiresc include, pe langa manastirea propriu-zisa, o parte a administratiei patriarhale, precum si biblioteca Sfantului Sinod.

ROMPRES

.

29 Mai 2006

Vizualizari: 1930

Voteaza:

Bugetul MCC a fost suplimentat pentru realizarea lucrarilor de consolidare a Manastirii Antim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE