Calendar crestin-ortodox 2014

La Editura Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei a aparut calendarul crestin-ortodox pentru anul 2014, in patru formate: tip foaie (de perete), tip agenda de buzunar (carnetel), de perete cu spira metalica si spiralat de birou. Toate modelele sunt ilustrate cu icoane care evidentiaza pe Sfintii Martiri Brancoveni (intrucat, in anul 2014, se implinesc 300 de ani de la martirizarea acestora), praznice imparatesti, icoane corelate cu textele evanghelice din unele duminici si cu Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii) in Patriarhia Romana.

La fel ca in anii anteriori, sunt redate printr-o grafica deosebita sarbatorile si sfintii fiecarei zile, precum si o serie de informatii utile: zilele de post si posturile de peste an; zilele in care nu se savarseste Sfanta Liturghie (aliturgice); zilele in care nu se fac nunti (in anii 2014 si 2015); zile si date importante; sarbatorile bisericesti nationale; zilele si sarbatorile legale in care nu se lucreaza.



Calendarul agenda a fost conceput intr-o varianta noua, avand un format mult mai practic (12x8 cm), insemnarile tipiconale din zilele de duminica, necesare, indeosebi, slujitorilor Sfintei noastre Biserici, fiind evidentiate separat.

Un alt element de noutate il reprezinta preturile calendarelor. Cu exceptia celui de perete (foaie), comercializat cu 5,00 lei/ex., conform hotararii Sfantului Sinod, preturile de vanzare sunt mai mici decat in anul precedent: de perete cu spira metalica – 10,00 lei/ex. (mai ieftin cu 5,00 lei); spiralat de birou – 8,00 lei/ex. (mai ieftin cu 2,00 lei); agenda – 7,00 lei/ex. (mai ieftin cu 3,00 lei).

O parte considerabila din banii incasati ca urmare a comercializarii calendarelor se va folosi pentru activitati social-filantropice si pentru repararea unor obiective eclesiale cu valoare de patrimoniu.

Calendarul crestin-ortodox pentru anul 2014 a fost elaborat de o comisie speciala a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si aprobat de catre acesta din urma, garantandu-se, astfel, corectitudinea datelor oferite.

In anii precedenti, multi crestini de buna credinta au fost indusi in eroare, oferindu-li-se calendare asa-zis „ortodoxe” care contineau numeroase date si informatii liturgice ori tipiconale gresite. De aceea, recomandam achizitionarea calendarelor crestin-ortodoxe numai de la pangarele parohiilor si manastirilor, de la magazinele de obiecte si carti bisericesti ale Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, precum si de la standul mobil, experimental, din centrul municipiului Buzau, intrucat Eparhia noastra nu are un spatiu in zona cu aceasta destinatie.

Biserica Ortodoxa Romana, in conformitate cu Legea nr. 103/1992, are dreptul exclusiv de tiparire si de comercializare a calendarelor ortodoxe si nu a dat niciunei persoane fizice sau juridice acordul pentru producerea si comercializarea acestora.


Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

18 Noiembrie 2013

Vizualizari: 6291

Voteaza:

Calendar crestin-ortodox 2014 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE