Cea de-a doua adunare plenara a conferintei intersinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse

In zilele de 22 si 23 noiembrie, in sala sinodala a Bisericii Hristos Mantuitorul din Moscova, s-a desfasurat cea de-a doua adunare plenara a conferintei intersinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse. Dintre subiectele aflate pe ordinea de zi, ce au fost dezbatute, mentionam:

- propunerea pentru introducerea de modificari si adaugiri Statutului Bisericii Ortodoxe Ruse ( raportor Arhim. Savva Toutounov din cadrul comisiei de redactare; co-raportor Parintele Vladislav Tsypine pentru comisia de specialitate);

- modificarea procedurii de alegere a Patriarhului Moscovei si a Toata Rusia (raportor: Pr Vladislav Tsypine, din cadrul comisiei de specialitate; co-raportor: Arhim. Savva Toutounov din cadrul comisie de redactare)

- pozitia Bisericii cu privire la aparitia si perspectiva dezvoltarii noilor tehnologii de identificare a persoanelor” (raportor: Pr. Vsevolod Tchapline pentru comisia de specialitate si de redactare)

- pozitiei Bisericii Ortodoxe Ruse in legatura cu justitia juvenila (raportor: S. Tcapnine, pentru comisia de specialitate; co-raportor V. Legoyda pentu comisia de redactare)

- principiile conceptiei ecologice a Bisericii Ortodoxe Ruse (raportor: egumen Philippe (Riabykh) pentru comisia de specialitate, co-redactor Pr. Vsevolod Tchapline, comisia de redactare)

- activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse pentru reabilitarea persoanelor dependente de droguri (raportor: Preasfintitul Pantelimon de Smolensk si de Viazma pentru comisia de specialitate, co-raportor M. Nelioubova, membru al comisiei de redactie)

Sursa: orthodoxie.com

Pe aceeaşi temă

26 Noiembrie 2012

Vizualizari: 679

Voteaza:

Cea de-a doua adunare plenara a conferintei intersinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE