Cerc de Istorie Bisericeasca la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi

Zeci de elevi au participat sambata, 7 mai 2011, la Concursul judetean „Sarbatoarea Pastelui la romani“. Concurentii s-au inscris la doua sectiuni, iar la final au fost premiati. Competitia a fost organizata la Scoala „Elena Cuza“ din Iasi si a debutat cu demonstratii ale mesterilor populari care fac parte din Asociatia Mesterilor Populari din Moldova.

A devenit o traditie ca, in perioada sarbatorilor de Pasti, Scoala „Elena Cuza“ din Iasi sa organizeze Concursul judetean „Sarbatoarea Pastelui la romani“. Ajuns la cea de-a treia editie, competitia din acest an s-a bucurat de prezenta elevilor de la noua scoli din judetul Iasi. Mai intai, mesterii de la Asociatia Mesterilor Populari din Moldova au realizat doua demostratii apreciate de copii (confectionare de papusi din porumb si sculptura in lemn), care au fost insotite de explicatii. Editia din acest an a fost organizata de Scoala „Elena Cuza“ din Iasi, avand sustinerea prof. Paraschiva Mirza-Lesan, directoarea acestei institutii, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi si cu Asociatia Mesterilor Populari din Moldova.

Evenimentul a beneficiat si de sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, care a integrat aceasta activitate in calendarul activitatilor educative. Elementul de noutate al concursului a fost proba de pregatire practica aplicata pe doua sectiuni: interpretare artistica (literara sau muzicala) si prezentarea creatiilor plastice realizate de elevi. Competitia s-a adresat segmentului de elevi care sunt in clasa a VI-a.
Efortul copiilor, apreciat de organizatori

La finalul concursului, prof. de Religie Gabriela Fulvia Horobet, coordonatorul concursului, a apreciat efortul pe care elevii l-au depus la cele doua sectiuni, i-a incurajat, i-a indemnat la rugaciune, sa fie alaturi de Dumnezeu si de Biserica. Etnograful Marcel Lutic, presedintele Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova, a oferit premii scolarilor care s-au remarcat prin talent si creativitate. „Toti factorii implicati in organizarea acestui concurs au apreciat efortul deosebit al copiilor, felul in care s-au prezentat, emotiile pe care le-au trait si posibilitatea de a relationa unii cu altii. Ne-am bucurat de faptul ca au fost copii nu doar de la scolile din municipiul Iasi, ci din intregul judet. Elevi cu aceleasi preocupari, cu dragoste fata de Dumnezeu si credinta, cu sufletul deschis, au avut posibilitatea sa se intalneasca intr-o activitate pe care o consideram lucratoare si ziditoare de suflet“, a spus prof. de Religie Gabriela Fulvia Horobet. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

09 Mai 2011

Vizualizari: 733

Voteaza:

Cerc de Istorie Bisericeasca la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE