Clericii din judetul Prahova in conferinta

Preotii din judetul Prahova s-au reunit joi, 6 iunie 2013, in cadrul conferintei pastoral-misionare semestriale de primavara cu tema "Sfintii Imparati Constantin si Elena - promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii”.        

Lucrarile s-au desfasurat in Sala Filarmonicii "Paul Constantinescu” din Ploiesti, sub presedintia Preasfintitului Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

"Desi cunoscut in istoria bisericeasca sub numele de secolul de aur al Bisericii secolul al IV-lea a debutat cu sangeroase persecutii la adresa crestinilor culminand cu Edictele imparatilor Diocletian si Galeriu din anii 303 si 304. In acest context este lesne de inteles de ce atitudinea favorabila crestinismului i-a adus celui programat Augustus supranumele de cel intocmai cu Apostolii si Apostoli intre imparati“, a spus PS Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.
       
Lucrarile conferintei au fost precedate de Sfanta Liturghie si de slujba de Te Deum, oficiate in biserica "Sfintii Imparati” din municipiu.
       
Intrunirea a reunit preotii din Protopopiatele Ploiesti, Campina, Valenii de Munte si Urlati, preotii de caritate, dar si staretii si staretele asezamintelor monahale din judet. In cadrul lucrarilor, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti au sustinut prelegeri despre Sfintii Imparati.

In cadrul sesiunii, au sustinut referate parinti profesori de la  Facultatea de Teologie din Bucuresti, dupa cum a declarat pentru Radio  Trinitas protopopul de Ploiesti, parintele Stefan Musat: "Tema conferintei este legata de implinirea a 1700 de ani de cand Sfantul  Constantin cel Mare a dat edictul de la Milan din anul 313. Sfantul Constantin cel Mare a facut o mare schimbare in viata omenirii si nu doar in cea a Bisericii”.

La finalul lucrarilor, fiecare participant la Conferinta a primit in dar volumul "Sfintii Imparati Constantin si Elena - promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii”, publicat la Editura ”Cuvantul Vietii” a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei. Acesta reuneste varianta extinsa a referatelor sustinute in cadrul Conferintei.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

07 Iunie 2013

Vizualizari: 525

Voteaza:

Clericii din judetul Prahova in conferinta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE