Conferinta ASCOR la Galati

Cu binecuvantarea si participarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in seara zilei de 31 mai 2014, filiala „Sf. Apostol Andrei” din Galati a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania a organizat conferinta cu tema “Iubirea de neam si angajarea noastra in salvarea lui”.

Oaspetele de seama invitat pentru aceasta conferinta a fost Inaltpreasfintitul Parinte Serafim Joanta, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului si Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe a Germaniei si Europei de Nord.

”M-am intalnit in seara aceasta”, a subliniat Inaltpreasfintia Sa, „cu foarte multi tineri si credinciosi din Galati intr-o conferinta care a dezbatut o tema draga inimii mele si noua tuturor: iubirea de neam si implicarea noastra in salvarea lui. Spun salvarea lui pentru ca am ajuns intr-un moment al istoriei in care putem vorbi de pierirea noastra ca neam(…) Salvarea lui vine de la noi insine, prin noi insine, cu ajutorul lui Dumnezeu, bineinteles, atunci cand incercam sa ne iubim mai mult neamul, cand constientizam valorile lui si slava lui. Iar slava poporului roman este constituita din inteligenta cu care a fost inzestrat de Dumnezeu, cu harnicia lui, cu ospitalitatea lui!”.

Evenimentul s-a desfasurat in Aula Magna a Universitatii “Dunarea de Jos” si a reunit numerosi membri ASCOR Galati, LTOR Galati, elevi seminaristi si studenti ai universitatilor galatene, dupa cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea.

ASCOR Galati a luat fiinta, cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si prin permanenta purtare de grija a Inaltpreasfintitului Parinte dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, ca filiala a Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi Romani, in anul 1993, luandu-si ca protector spiritual pe Sfantul Apostol Andrei, Cel Intai Chemat la propovaduire.

ASCOR este una dintre cele mai active si fidele organizatii de tineret ale Bisericii Ortodoxe Romane, non-profit si non-guvernamentale care isi propune, prin domeniile sale de activitate si prin programele sale, sa promoveze credinta crestin ortodoxa in randul tinerilor, studenti si elevi.

Sursa: basilica.ro

01 Iunie 2014

Vizualizari: 461

Voteaza:

Conferinta ASCOR la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

conferinta ASCOR

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE