Conferinta duhovniceasca prepascala la Caransebes

Joi, 13 martie, in Sala de festivitati „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebesului, a avut loc o conferinta duhovniceasca prepascala cu tema „Pocainta si spovedanie”, sustinuta de catre pr. lect.

dr. Lucian Farcasiu, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Ilarion V. Felea” din Arad. La finalul prezentarii parintele conferentiar a raspuns la intrebarile adresate de catre cei prezenti, dupa care si-a prezentat cartea intitulata „Perioada Triodului pe intelesul tuturor”, aparuta recent la editura „Aurel Vlaicu” din Arad. Momentul cultural s-a bucurat de participarea Preasfintitului Lucian, Episcopul Caransebesului, fiind prezenti de asemenea elevi seminaristi si studenti teologi de la scolile teologice din Caransebes, precum si un numeros auditoriu.

Parintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebesului a aratat ca aceste conferinte duhovnicesti din timpul Postului Mare sunt o traditie pentru eparhie: „In Episcopia Caransebesului, traditia conferintelor prepascale este veche. Chiar si in perioada comunista, la Seminarul Teologic ce a functionat aici erau invitati profesori de la cele doua Institute Teologice, de la Bucuresti si de la Sibiu, pentru a vorbi elevilor, insa acestea nu erau accesibile si credinciosilor. Dupa anul 1990 la Caransebes s-a intemeiat Liga tinerilor Ortodocsi care, in colaborare cu institutiile bisericesti locale a organizat primele conferinte duhovnicesti pentru credinciosii din zona. Dupa reinfiintarea Episcopiei in anul 1994, stindardul conferintelor a fost preluat si amplificat de Centru Eparhial. Si iata, cu ajutorul lui Dumnezeu, conferintele se desfasoara si astazi”.

Parintele lect. dr. Lucian Farcasiu a urmat studiile liceale la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebes. Intre anii 1995-1999 a studiat la Facultatea de Teologie din Arad, iar mai apoi a urmat cursurile de masterat la aceeasi institutie. In anul 2009 si-a sustinut teza de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, cu titlul „Teologia imnografiei Praznicelor Imparatesti din ciclul pascal. Din anul 2002 este profesor la Facultatea de Teologie din Arad. Pana in prezent a publicat doua carti si 59 de studii in reviste bisericesti.

Sursa: 

.

14 Martie 2014

Vizualizari: 514

Voteaza:

Conferinta duhovniceasca prepascala la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE