Conferinta pastoral-misionara de toamna in Protoieria Horezu

La Horezu a avut loc marti, 5 noiembrie 2013, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, ultima conferinta pastoral-misionara de toamna din Eparhia Ramnicului, dedicata „Anului omagial al Sfinților Imparați Constantin și Elena” si a reunit preotii din Protopopiatul Horezu.

Intrunirea a debutat cu Sfanta Liturghie si slujba de Te Deum savarsite in Biserica „Nasterea Maicii Domnului” din incinta protoieriei de catre un sobor de preoti.

Dupa slujba, lucrarile conferintei au continuat in Sala de sedinte a protopopiatului sub presedintia Parintelui Ion Predescu, Consilier Social-Misionar, delegatul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, care in deschiderea conferintei a tinut un scurt cuvant in care a rezumat tema conferintei.



In cadrul sedintei, au fost prezentate urmatoarele referate pe tema „Sfintii Imparati Constantin si Elena – promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii”: „Importanta Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru viata si activitatea Bisericii” - Pr. Ilie Turcescu, de la Parohia Greci, „Evlavia si cinstirea Sfintilor Imparati Constantin si Elena de catre Biserica” - Pr. Ilie Udrea, de la Parohia Ciumagi si „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative si social-filantropice a Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru viata lumii contemporane” - Pr. Ion Traistaru, de la Parohia Mecea.

Partea a doua a conferintei, in prezenta Parintelui Mihai Cartan, Protoiereu de Horezu, a fost marcata de analizarea problemelor curente ale activitatii pastoral-misionare si administrative cu care se confrunta parohiile din cuprinsul Protopopiatului Horezu, insistandu-se asupra intensificarii activitatii social-filantropice si dezvoltarea activitatilor traditionale cultural-educative pentru atragerea si formarea copiilor si a tinerilor in spiritul crestin ortodox.

Sursa: arhiram.ro

.

05 Noiembrie 2013

Vizualizari: 645

Voteaza:

Conferinta pastoral-misionara de toamna in Protoieria Horezu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE