Conferinta pastorala in Capitala

Preotii din Protopopiatul Sector IV Capitala au participat astazi la primul cerc pastoral in noua formula, dupa reorganizarea protoieriilor din Bucuresti. In cadrul sedintei a fost sustinuta o conferinta despre Taina Sfintei Spovedanii si cea a Sfintei Euharistii si au fost dezbatute probleme de ordin administrativ.



„Sedinte administrative au mai avut loc de la infiintarea Protopopiatului, 1 februarie 2014, dar acesta este primul Cerc pastoral organizat de catre noua Protoierie. Protoieria Sector 4 Capitala cuprinde 32 de parohii si aproximativ 80 de clerici”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Protopop Ioan Armasi de la Protoieria IV Capitala.

Cercul pastoral a fost gazduit de Biserica Parohiei Aparatorii Patriei II. Preotilor le-au fost comunicate cu acest prilej mai multe aspecte de ordin organizatoric, cu privire la urmatoarele evenimente care vor fi organizate in Capitala.

„Am observat un interes general din partea confratilor slujitori dat fiind faptul ca cele doua sfinte taine care sunt propuse de catre Sfantul Sinod spre dezbatere, Taina Sfintei Spovedanii si Taina Sfintei Euharistii, sunt intr-adevar armele unui preot slujitor la altar”, a spus Pr. Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

„Este un prim pas in noua configuratie in care preotii se intrunesc intr-un cerc pastoral pentru a discuta diverse probleme. Este important ca preotii sa se coaguleze in noua configuratie”, a subliniat Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Sectorul Administrativ-Bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Conferinta dedicata Anului Omagial Euharistic a fost sustinuta de Parintele Prof. Univ. Dr. Gheorghe Istodor de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Constanta.

„Am abordat din punct de vedere misionar-pastoral problemele legate de sfintele taine in general si de sfanta taina a Marturisirii si a Impartasaniei in mod special”, a aratat Pr. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Istodor de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Constanta.

Cercurile pastorale vor fi organizate lunar fie la biserici de pe raza protopopiatului, fie la Centrul Social - Pastoral „Sfanta Cruce” al Manastirii Caraiman.

Sursa: basilica.ro

.

27 Martie 2014

Vizualizari: 507

Voteaza:

Conferinta pastorala in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE