Cursuri de duhovnicie in Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Clujului va organiza in luna februarie o serie de cursuri de duhovnicie. Acestea se vor derula sub forma unor colocvii cu tematica practica si formativa si vor viza dialogul dintre tineri preoti si duhovnicii monahi si mireni. Prima serie va avea loc intre 4 8 februarie la Manastirea Parva din judetul Bistrita-Nasaud. Aceasta sesiune este destinata in special preotilor din protopopiatele Bistrita, Nasaud si Beclean. Vor participa 15 preoti, cate 5 din fiecare protopopiat, ce vor fi selectati de Arhiepiscopia Clujului, in functie de anumite criterii precum experienta si domeniul de activitate.

A doua sesiune de formare va avea loc in perioada 11-17 februarie la Manastitrea Nicula si se va adresa preotilor din protopopiatele din judetul Cluj.

Tematica este construita pe marginea unor subiecte de mare importanta pastorala cum sunt: rolul duhovnicului in societate astazi, conditiile spovedaniei, actualitatea canoanelor, raportul dintre Spovedanie si Impartasanie. In cele cinci zile de curs, preotii vor participa la intregul program liturgic al manastirii, vor sustine meditatii asupra subiectelor mentionate si vor lua parte la discutiile practice, pe care le vor avea intre ei si cu parintii invitati, a precizat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov. La aceste intalniri va fi prezent si Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, iar printre duhovnicii indrumatori invitati se numara parintele Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, parintele conf. dr. Teofil Tia, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, parintele Samuel Cristea de la manastirea “Sfanta Elisabeta” din Cluj, alaturi de alti duhovnici monahi si mireni. Cursurile de duhovnicie din Arhiepiscopia Clujului vor avea loc cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

31 Ianuarie 2013

Vizualizari: 685

Voteaza:

Cursuri de duhovnicie in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE