De Florii, flori pentru copii - o campanie in sprijinul copiilor bolnavi


Ieri, in ziua de Florii, in curtea Manastirii "Radu Voda" din Capitala, cativa adolescenti, fete si baieti, purtand cosuri cu trandafiri confectionati din hartie, se adresau foarte politicos credinciosilor veniti in numar foarte mare la Sfanta Liturghie, rugandu-i sa cumpere cate o floare, pentru a veni in sprijinul unor copii bolnavi.

In cadrul campaniei "De Florii, flori pentru copii" voluntarii A.C.T.O.

R. (Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania) au incercat sa implice cat mai multi oameni intr-o actiune destinata copiilor din spitalele "Grigore Alexandrescu" si "Lacul Bucura", unde, chiar si de Paste, pot fi gasiti pacienti cu tuberculoza, cancer, HIV SIDA, arsi sau care au probleme motorii. Micutii acestia, trebuie sa ramana internati, pentru tratament sau recuperare.


Campania "De Florii, flori pentru copii" se gaseste, in 2007, la cea de-a patra editie si an de an tot mai multi voluntari s-au adunat in jurul acestei initiative. Peste 100 de volutari, enoriasii a 14 biserici, 6 firme, tinerii din 8 licee, copiii din 5 scoli si 3 gradinite, spectatorii a 10 teatre, si vizitatorii  de la Muzeul "Grigore Antipa" au putut , printr-un gest mic si simplu, sa participe la o mare desfasurare de forte. In acest an bisericile partenere la aceasta campanie au fost:

 

Biserica GORGANI,

Biserica SF. PARASCHEVA,

Biserica CRANGASI,

Biserica SF. GHEORGHE(MUNCII),

Biserica  SF. VINERI(DRUMU TABEREI),

Biserica  SF. GHEORGHE(UNIRII),

Biserica  BALANEANU,

Biserica  SF. IOAN(BERCENI),

Biserica CAPRA,

Biserica RADU VODA,

Biserica SF. ANTON,

Biserica BISERICA TURCILOR CRESTINI de la Budapesta

Biserica ICOANEI

Biserica " Sf. Treime " din incinta Spitalului de copii " Grigore. Alexandrescu"


 

Din vanzarea trandafirilor multicolori, realizati de voluntarii A.C.T.O.R. din servetele de hartie, vor fi cumparate daruri care le vor "spune" acestor copii aflati in suferinta ca cineva, undeva, in ziua de Florii s-a gandit cu drag la ei si de ce nu. alaturi de medicamentele ce le indeparteaza suferinta trupului, acest gand, poate ca va face parte dintr-un tratament. si pentru sufletul lor micut.

La campania din acest an au participat 55 de voluntari ai A.C.T.O.R., cu varste cuprinse intre 11 si 25 de ani.



Rezultatul este unul impresionant. In acest an s-au strans 110 milioane de RON, o realizare extraordinara in comparatie cu anii trecuti (de trei ori mai mult decat in 2006 si de aproape 10 ori mai mult decat in 2004 si in 2005). Recordul a fost inregistrat la Manastirea "Radu Voda" unde s-au strans 20 de milioane de RON. O suma foarte mare (12 milioane de RON) a fost obtinuta si din vanzarea trandafirilor la Biserica Icoanei. Investitia initiala a voluntarilor A.C.T.O.R. a constat in cumpararea servetelelor de hartie in valoare de 3 milioane de RON, la care s-a adaugat munca lor deosebita pentru confectionarea florilor si, desigur, tot efortul depus pentru vanzarea lor.

Doamna Eugenia Barbu, presedinta asociatiei care deruleaza aceasta campanie ne-a declarat:

"  A.C.T.O.R., organizeaza aceasta campanie de Sarbatoarea Floriilor, inainte de Paste cu o saptamana. Prin efortul entuziast si creativ a zeci de voluntari si prin generozitatea a mii de oameni, in jurul micutilor bolnavi, comunitatea bucuresteana reuseste ceva extraordinar, sa fie unita, si sa se gandeasca si la altceva decat la politica si probleme economice.

Sarbatoarea crestina face ca in sufletele tuturor acestor oameni, sa infloreasca grija pentru aproapele, pentru cei mai putin norocosi.


In A.C.T.O.R., sarbatoarea Floriilor este urmata de o "furtuna" de pregatiri. Sunt doar cateva zile in care voluntarii repeta si bat magazinele ca sa pregateasca un  spectacol si cadourile ce vor veni odata cu acesta.

Valoarea acestei campanii si secretul continuitatii ei sta in faptul ca acestor copii li se daruieste atentia si gandul bun al comunitatii . 

 

Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania - A.C.T.O.R.

are misiunea de a oferi beneficiarilor sai (copii si tineri) instrumentele care sa-i ajute  sa comunice  celor din jur ideile si sentimentele, astfel incat sa le creasca increderea in propriile puteri si sa-si gaseasca locul in comunitate.


Dorina Zdroba - realizator Radio Romania Actualitati

 

 

 

 

.

02 Aprilie 2007

Vizualizari: 5280

Voteaza:

De Florii, flori pentru copii - o campanie in sprijinul copiilor bolnavi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE