Eroii Revolutiei, pomeniti la Sibiu

Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a oficiat vineri, 20 decembrie, o slujba de pomenire pentru victimele Revolutiei din 1989, la monumentul inchinat eroilor sibieni, asezat in fata Casei de Cultura din Sibiu. Slujba de pomenire a avut loc in cadrul ceremoniei de comemorare a eroilor din decembrie 1989, la care au participat prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli, presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, comandantul Garnizoanei Sibiu, generalul Ghita Barsan, reprezentanti ai organizatiilor de revolutionari, ofiteri, militari, politicieni si rudele celor ce si-au dat viata in evenimentele din 1989. In soborul de preoti au facut parte protopopul de Sibiu Ioan Cosa si slujitori la bisericile militarilor din Sibiu.

“Martiri ai neamului”
Dupa slujba de pomenire, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit despre datoria fiecarui roman de a cinsti pe cei care si-au dat viata pentru libertatea si demnitatea poporului nostru.
“Slujba oficiata nu a fost una de tanguire, ci o slujba care exprima demnitatea fiintei umane in fata lui Dumnezeu.

Cei care au trecut din viata aceasta prin moarte martirica sunt cinstiti de Dumnezeu si trebuie sa fie cinstiti in egala masura si de noi. Este o obligatie sufleteasca a noastra de a fi recunoscatori acestor martiri ai neamului ”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Ceremonia a continuat cu alocutiunile prefectului Ovidiu Sitterli si a presedintelui Ioan Cindrea, care si-au exprimat recunostinta fata de eroii din 1989.

La sfarsit, autoritatile si organizatiile prezente au depus coroane de flori la monumentul amintit.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

20 Decembrie 2013

Vizualizari: 553

Voteaza:

Eroii Revolutiei, pomeniti la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE