Festivalul de colinde si traditii de Craciun "Episcop Nicolae Ivan"

Festivalul - concurs de colinde si traditii de Craciun „Episcop Nicolae Ivan”, se va desfasura sambata 14 decembrie 2013, la Cluj-Napoca.

Evenimentul, deschis publicului larg, se afla la cea de-a III-a editie. Clujenii care doresc sa se bucure de colinde si traditii de Craciun sunt invitati de la ora 10 in sala Auditorium Maximum a Universitatii Babes-Bolyai.

Va fi prezent la eveniment IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, dar si preoti si profesori de religie din Arhiepiscopia Clujului.

Pe scena vor urca 14 cete de colindatori din judetele Bistrita-Nasaud si Cluj, imbracati in costume traditionale. Tinerii vor prezenta in fata publicului, dar si a juriului de specialitate, colinde traditionale si diferite obiceiuri si traditii stravechi de Craciun. La final, cei mai buni vor fi premiati.

Mai multe detalii despre acest concurs am aflat de la inspectorul de religie al judetului Cluj, pr. Marian Sidon: “Festivalul a fost structurat in trei etape. O prima etapa la nivelul scolilor care s-a desfasurat pana pe data de 1 noiembrie 2013. A urmat apoi faza pe cercurile metodice a profesorilor de religie ce s-a desfasurat in saptamana 25-29 noiembrie 2013, iar acum sambata, 14 decembrie, va avea loc etapa finala a Festivalul - concurs de colinde si traditii de Craciun „Episcop Nicolae Ivan”. Vor urca pe scena 14 grupuri de colindatori, atat din judetul Cluj, cat si din judetul Bistrita-Nasaud. Tinerii vor interpreta colinde traditionale romanesti sau vor prezenta obiceiuri specifice Craciunului. Juriul va fi format din profesori de specialitate, iar presedintele de onoare va fi IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Vor face parte din juriu pr. prof. univ. Vasile Stanciu, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj, doamna prof. Elena Chircev, decanul Facultatii teoretice a Academiei de muzica „Gheorghe Dima”, Cosmina Mocanu, etnolog la Institutul Arhiva de folclor al Academiei Romane, Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului si Pr. Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj. Vor fi acordate la finalul competitiei premii si mentiuni castigatorilor, dar si diplome si cadouri tuturor participantilor”.

Festivalul Concurs de Colinde „Episcop Nicolae Ivan” a fost initiat in urma cu doi ani cu binecuvantarea IPS Mitropolit Andrei. Prima editie a fost organizata in 2011, pe 3 decembrie, cu ocazia implinirii a 90 de ani de la reactivarea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.


Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

13 Decembrie 2013

Vizualizari: 896

Voteaza:

Festivalul de colinde si traditii de Craciun "Episcop Nicolae Ivan" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE