Hirotesii in Paraclisul Resedintei Patriarhale

 

26 de preoti din Arhiepiscopia Bucurestilor au fost promovati vineri, 5 aprilie 2013, intr-un rang superior. 10 ieromonahi au fost hirotesiti protosingheli, 14 preoti au fost hirotesiti iconomi stravofori si 2 preoti au fost ridicati la treapta de iconom. Slujba a fost savarsita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in paraclisul resedintei patriarhale "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”.

 

Parintele Patriarh le-a spus ca aceasta promovare reprezinta o recunoastere a harniciei si vredniciei lor, dar si o speranta ca vor continua lucrarile incepute.

"Este o mare nevoie de lucratori, este o mare nevoie de preoti harnici si constienti de misiunea lor care deodata cu zidirea sufleteasca a lor proprie si a credinciosilor lucreaza si la zidirea vizibila a parohiei, prin restaurare si reparare de biserici vechi, prin construire, pictare si infrumusetare de biserici noi si mai ales prin lucrarea misionara a propovaduirii Evangheliei lui Hristos, savarsirea sfintelor taine si ajutorarea tinerilor si batranilor, bolnavilor si saracilor intr-o vreme de criza spirituala si materiala”, a spus Preafericirea Sa potrivit Radio TRINITAS.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a indemnat pe preotii sa fie alaturi de credinciosi, sa le aline suferinta si sa aduca speranta acolo unde este intristare.

"Noi trebuie sa aducem speranta in mijlocul intristarii si sa aducem o nadejde mai mare acolo unde ea a diminuat. Trebuie sa aratam ca Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos este pururea lumina pentru viata. Cea dintai opera filantropica a Bisericii este hranirea credinciosilor cu toate cuvintele sfinte ale Sfintei Evanghelii si cu toate rugaciunile Bisericii. Iar in al doilea rand opera filantropica se vede prin grija fata de saraci, de batrani, de copiii, de cei care sunt neajutorati”, a mai spus Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

La final toti preotii au primit din partea Patriarhului Romaniei volume aparute recent la Editurile Patriarhiei Romane.

Sursa: basilica.ro

 

06 Aprilie 2013

Vizualizari: 691

Voteaza:

Hirotesii in Paraclisul Resedintei Patriarhale 1.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE