Hramul Catedralei Episcopale din Deva

In Duminica a III-a dupa Rusalii, cand Biserica Ortodoxa a praznuit pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel, Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, a savarsit dumnezeiasca Liturghie, alaturi de Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor si Preasfintitul Parinte Macarie, Episcopul Ortodox Roman al Europei de Nord, inconjurati de un ales sobor de preoti si diaconi, in Catedrala Episcopala ,,Sfantul Ierarh Nicolae’’ din Deva.

Bucuria a fost cu atat mai mare deoarece Catedrala Episcopala din Deva, prin purtarea de grija a ierarhului hunedorean, a primit al doilea hram, fiind pusa sub ocrotirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, care de anul acesta sunt si ocrotitorii Municipiului Deva.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, a vorbit credinciosilor prezenti in numar foarte mare la slujba despre personalitatea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel care sunt pilda buna de urmat, icoane de lumina, mari dascali ai pocaintei, dar si rugatori pentru noi in Ceruri.



La finalul slujbei a urmat ceremonia solemna de acordare a celui de al doilea hram al Catedralei Episcopale din Deva. Preacuviosul Parinte Protosinghel Nestor Dinculeana, Consilier Administrativ- Bisericesc in cadrul eparhiei hunedorene, a dat citire hrisovului care mai apoi a fost semnat de arhiereii prezenti la Sfanta Liturghie impreuna cu preotii si diaconii slujitori.

Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, a multumit tuturor celor prezenti la Sfanta Liturghie spunandu-le ca au fost partasi la un moment istoric, semnificativ pentru eparhia hunedoreana si judetul Hunedoara.

Pr. Sergiu Nicolae Succurro
Sursa: episcopiadevei.ro

.

01 Iulie 2014

Vizualizari: 666

Voteaza:

Hramul Catedralei Episcopale din Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE