Hramul Manastirii Ostrov

In ziua Praznicului „Nasterii Maicii Domnului”, hramul Sfintei Manastiri Ostrov, ctitoria Sfantului voievodNeagoeBasarab, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Parintele Protosinghel Conf. Univ. Dr.

Justinian Carstoiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti a savarsit Sfanta Liturghie, impreuna cu un sobor de peste 25 de preoti si diaconi.

Sarbatoarea a inceput in seara zilei de miercuri 7 septembrie cu slujba de priveghere si a continuat astazi 8 septembrie cu Acatistul Nasterii Maicii Domnului si cu Sfanta Liturghie.

Dupa Sfanta Liturghie, Parintele Profesor Justinian Carstoiu a rostit un cuvant de invatatura in care a evidcentiat insemnatatea praznicului „Nasterii Maicii Domnului”, sfatuindu-i pe credinciosii prezenti sa traiasca in ascultare, smerenie si curatenie sufleteasca, si sa inalte rugaciuni catre Maica Domnului, singura ocrotitoare si mijlocitoare la Fiul sau pentru sufletele noastre.

La eveniment a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care i-a binecuvantat pe credinciosii prezenti la Sfanta Liturghie.

La finalul Sfintei Liturghii a fost savarsita o slujba de pomenire pentru ctitorii, binefacatorii si ostenitorii acestui sfant locas. Raspunsurile la strana au fost date de catre corul „Armonia” din Targoviste.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si la initiativa Parintelui Protosinghel Justinian Carstoiu, la manastirea Ostrov au fost aduse in aceste zile si așezate spre inchinare moastele a mai multi sfinti: Sfantul Ierarh Nicolae, Sfantul Chesarie, Sfintele Mucenite Tecla si Chiriachi si Sfintii mucenici ucisi in Muntele Sinai.

Cu aceasta ocazie a fost sarbatorita si implinirea a 490 de ani de la ctitorirea bisericii Manastirii Ostrov de catre Sfantul Voievod Neagoe Basarab si familia sa. La marea sarbatoare praznuita la Manastirea Ostrov au mai participat stareti si starete de la manastirile valcene,preoti si sute de credinciosi din parohiile vecine si foarte numeroși pelerini din tara.

Sursa: arhiram.ro

 

.

09 Septembrie 2011

Vizualizari: 722

Voteaza:

Hramul Manastirii Ostrov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE