Inaugurarea Centrului pentru persoane cu handicap somatic si senzoria de la Ilovat

Sambata 15 mai, va fi inaugurat Centrului de Ingrijire si Asistenta pentru persoane cu handicap somatic si senzorial din localitatea Ilovat – Mehedinti. Slujba de binecuvantare va fi savarsita de Prea Sfintitul Episcop Nicodim, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean, ing. Marius Balu si a doamnei Georgeta Aprotosoaie, Director DGASPC Mehedinti.

Centrul apartine Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din cadrul Consiliului Judetean al Judetului Mehedinti. A fost construit in anul 2009 cu finantare de la Consilul Judetean Mehedinti.

Are capacitate de 40 de locuri. Deja sunt 34 de asistati care beneficiaza de servicii specializate. Acestia au varste cuprinse intre 60 si 92 de ani si sunt in majoritate femei).

Tot cu acest prilej se va pune piatra de temelie pentru capela centrului ce va avea ocrotitor pe Sf. Teofan Marturisitorul, praznuit de Biserica in data de 11 octombrie.
DGASPC are in Mehedinti peste 30 de centre sociale pentru copii, adulti, varstnici, persoane cu dizabilitati. Strict pentru persoane cu handicap somatic si senzorial mai exista inca doua centre: la Strehaia (pentru adulti si varstnici) si la Burila Mare (pentru tineri).

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

18 Mai 2010

Vizualizari: 862

Voteaza:

Inaugurarea Centrului pentru persoane cu handicap somatic si senzoria de la Ilovat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE