Intalnire a preotilor pensionari din Craiova

Preotii pensionari din Protoieriile Craiova Nord si Craiova Sud au participat marti, 5 noiembrie, la prima reuniune organizata in acest sens de Arhiepiscopia Craiovei. Intrunirea a fost precedata de savarsirea Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitana „Sfantul Dumitru”, urmata de un moment festiv, in sala de festivitati a Protoieriei Craiova Sud, in prezenta parintelui consilier Grigore Vulcanescu, protopop la Protoieria Craiova Sud, si a parintelui protopop Titu Manasia, de la Protoieria Craiova Nord. „Cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Irineu, Permanenta eparhiala a aprobat ca in fiecare an sa aiba loc o intalnire a preotilor pensionari din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, in care preotii sa slujeasca Sfanta Liturghie, dupa aceea sa se intalneasca intr-un cadru festiv de impartasire a gandurilor pe care le au, a realizarilor, a intamplarilor vietii cotidiene pe care o duc la varsta pensionarii”, a precizat parintele consilier Grigore Vulcanescu.

Preotii participanti au apreciat hotararea ca in fiecare an sa fie organizate astfel de evenimente, bucurandu-se ca au astfel prilejul sa isi revada fostii colegi. „Am primit cu bucurie aceasta propunere, speram sa se permenentizeze.

Am hotarat ca astfel de intruniri sa aiba loc o data pe an, pentru ca preotii varstinici simt nevoia sa comunice intre ei, sa se vada, au fost cazuri in care nu am intalnit un coleg de-al nostru de ani de zile. Asa incat ideea a fost grozav de bine primita de noi, prezenta la Catedrala, slujba frumoasa, la fel si prezenta la centrul protopopesc. Nadajduim ca aceste intalniri anuale sa se desfasoare alaturi de sotiile noastre, in asa fel incat sa fie o atmosfera de relaxare sufleteasca”, a adaugat parintele Ioan Ioanicescu.

Gabriela Popescu
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

06 Noiembrie 2013

Vizualizari: 476

Voteaza:

Intalnire a preotilor pensionari din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE