Intampinarea Sfintelor Sarbatori Pascale, la Muzeul National de Istorie

 

In Holul Central al Muzeului National de Istorie al Romaniei va avea loc joi, 22 martie, la ora 11.00, vernisajul expozitiei temporare "Intampinarea Sfintelor Sarbatori Pascale".

In acest scop vor fi prezentate publicului vizitator cateva dintre piesele cele mai reprezentative din patrimoniul muzeului, legate de acest moment crucial pentru crestinatate. Sarbatoarea are si un scop didactic, acela de a prezenta o serie de piese crestine mai vechi si mai noi, folosite in timpul serviciului religios, a caror utilitate cei mai multi dintre crestini nu le cunosc, sau le-au uitat.

Anul acesta sarbatoarea Sfintelor Pasti cade in aceeasi zi pentru ortodocsi si catolici. De aceea vor fi prezente in expozitie si cateva piese catolice, mai ales de vesmant folosit in timpul serviciului religios. Deoarece sarbatoarea Pastilor reprezinta de fapt avatarurile unei saptamani traite in urma cu doua mii de ani de Iisus Christos, saptamana in care s-au derulat mai multe evenimente, incepand cu Schimbarea la Fata, tradarea, judecarea, schingiuirea si rastignirea, incheindu-se cu Coborarea la Iad si Invierea, am prezentat cateva piese care prezinta aceste momente relevante pentru lumea crestina si reproduse pe obiectele de cult.

Expozitia va fi inaugurata in prezenta domnului Adrian Iorgulescu, ministru al Culturii si Cultelor si va fi deschisa publicului pana in aprilie 2007.

 

Sursa: amosnews.ro

.

20 Martie 2007

Vizualizari: 4011

Voteaza:

Intampinarea Sfintelor Sarbatori Pascale, la Muzeul National de Istorie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE